StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ

Tim Dubrovnik je opet bio onakav kakav je bio u prvih sedam kola prvog dijela sezone, te će sedmu godinu za redom dubrovački klub biti A ligaš!

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2024. - 12:51

Nisu uspjeli izboriti Ligu za prvaka, biti među šest najboljih nakon jedanaest kola u konkurenciji dvanaest timova, već su morali u Ligu za ostanak iako su odlično počeli nastup u A ligi, najjačem timskom natjecanju u Hrvatskoj. Do zadnjeg kola su bili u igri za mjesto gore, prvi nakon sedam kola, ali u zadnja četiri nije bilo tako dobro te su na kraju zauzeli deveto. Plasmanom u Ligu za prvaka bi već tad osigurali najvažnije – ostanak u najvećem rangu.

Međutim, problema oko najvažnijeg nije bilo. Tim Dubrovnik Bridž kluba Dubrovnik je ukupno osmi ove godine u najvećem rangu, te se dubrovački klub može pohvaliti kako će iduće sezone sedmi put uzastopno imati predstavnika u najvećem rangu.

Osmo mjesto u državi uspjeh je koji su ostvarili Joško Đilović, Ante Mijić, Đivo Tikvica, Ivana Cvjetanović i Andrija Martić. Na završnom turniru Lige za ostanak A lige u Zagrebu bili su kao na početku sezone. Uvjerljivi. Četiri pobjede i jedan neodlučan rezultat u pet nastupa. Na kraju im je malo nedostajalo za prvo mjesto, tj. sedmo ukupno, koje je zauzeo tim Jurica Tomljanović 2, kojeg su sad uvjerljivo dobili.

Osvojio je tim Dubrovnik ukupno, jedanaest kola prvog dijela i pet u Ligi za ostanak, 174.19 pobjedničkih poena (VPs), samo 1,32 poena manje od učinka sedmog… Preskočio je tim Rijeka, koja je uoči Lige za ostanak bila osma. Opatija i Jurica Tomljanović 5 su zauzeli posljednja dva mjesta, te su ispali u B ligu.

Tko će biti prvak? Liga za prvaka se igra idući vikend. U Ligi za prvaka su Jurica Tomljenović 4 (140.46 VPs), Jurica Tomljenović 1 (134.58 VPs), Dimeros 1 (130.07 VPs), Dimeros 2 (128.36 VPs), Bridgepard (122.13 VPs) i Jurica Tomljenović 3 (119.57 VPs).

Na kraju napomena kako je tim Dubrovnik u prvom dijelu sezone, kad se igralo tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ostanak, dobio tri od šest timova, koji će se boriti za prvaka, i to drugoplasirani tim Jurica Tomljanović 1, trećeplasirani tim Dimeros 1 i petoplasirani tim Bridgepard!

03. svibanj 2024 10:30