StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ

Dubrovnik u hotelu Rixos Premium domaćin trodnevne odluke o klupskim prvacima Europe, a nakon toga uspomena na Jerka Jerryja Kovača

Piše Tonči Vlašić
9. studenog 2023. - 09:30

Tihana Brkljačić, Mate Meštrić, Marina Filipović, Ognjen Staničić, Nikica Šver i Vedran Zorić nastupaju za zagrebački Bridž klub Dr. Jurica Tomljenović 2, hrvatskog predstavnika u završnici 21. izdanja europske Lige prvaka. Naš prvak je među dvanaest prvaka u Openu, dok Matea Grgurić, Sandra Kulović Probst, Iva Mrkić, Renata Muller i Marshall Lewis igraju za Croatian Champions, koji predstavlja Hrvatsku u ženskoj konkurenciji prvog izdanja natjecanja.

Od danas do subote, 11. studenog, igrat će se za naslov klupskih prvaka Europe u bridžu. Natjecanje se održava u hotel Rixos Premium Dubrovnik. Tjedan bridža završava u nedjelju, 12. studenog, petim po redu Memorijalnim turnirom ‘Jerko Jerry Kovač’ u organizaciji Bridž kluba Dubrovnik.

- Predstavnik Izraela je otkazao dolazak, te je sedam timova u ženskoj konkurenciji. Na natjecanju nastupaju branitelji naslova, predstavnici deset najboljih država s posljednjeg Europskog ekipnog prvenstva, te predstavnici zemlje domaćina – rekao je Mario Majstorović, predsjednik Bridž kluba Dubrovnik, koji pomaže Hrvatskom bridž savezu u organizaciji natjecanja.

Prošle godine završnica je odigrana u Finskoj, u Helsinkiju, gdje je u Openu najbolji bio predstavnik Belgije, Riviera.

Hrvatska je treći put domaćin završnice, prvi put se igralo u Opatji 2013., a 2016. godine u Zagrebu

Prvo izdanje natjecanja održano je 2002. godine u Varšavi, dok će se Dubrovnik pamtiti kao prvi domaćin Kupa prvaka u ženskoj konkurenciji (u Openu nastupaju mješovite ekipe).

Guinnessova knjiga rekorda 

Jerko Jerry Kovač bio je najstariji aktivni bridžist na svijetu. Napustio nas je krajem 2015. godine u 103. godini života.

U ožujku 2015. godine sa 102. godine službeno je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu, s preko 70 godina igračkog staža. Bio je član Bridž kluba Dubrovnik...

05. svibanj 2024 14:30