StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

TAMO GDJE VJEČNO SUNCE SJA Mato Stanković s Makedonijom slavi bod kod Srbije: ‘Ovo je najveće iznenađenje kvalifikacija!‘

Piše Tonči Vlašić
5. ožujka 2021. - 21:57
Mato Stanković slavi plasman u četvrtfinale EP-a 2012. s reprezentacijom Hrvatske, potom je slavio i plasman u polufinale foto: Jakov Prkić/CROPIX  

Bez Darka Rangotova i bez Daniela de Souze, naturaliziranog Brazilca, Makedonija je na gostovanju kod Srbije odigrala u 3. kolu četvrte kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo 1:1, te osvojila veliki bod.

- Srbija je bila boja, to treba priznati, ali bacili smo se na glavu, te smo nagrađeni za to. Sad se vraćam na utakmicu s Bosnom i Hercegovinom. Izgubili smo u 1. kolu s 2:1 u Zenici, promašili smo penal, te pogodili stativu. Šteta, mogli smo imati bod više, tri, ali i ovako s dva boda, koliko ima Rumunjska i Srbija, još smo uvijek živi, te u igri za drugo mjesto – nije skrivao oduševljenje ni Mato Stanković, naš Primorac i Konavljanin.

Bivši hrvatski malonogometni izbornik, koji je deset godina vodio 'Mini Vatrene', prije toga bio izbornik Libije s kojom je osvojio Afrički kup te izborio Svjetsko prvenstvo, a koji je potpisnik i najboljeg rezultata s Hrvatskom (četvrto mjesto, polufinale na EP-u 2012.), pojačao je početkom godine stručni stožer malonogometne reprezentacije Makedonije. Prihvatio je poziv makedonskog izbornika Vaska Skenderovskog, te je skupa s njim odmah krenuo u akciju.

- Ne mogu ne istaknuti činjenicu kako je ovih 1:1 najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela kvalifikacija. Makedonija je reprezentacija iz najslabije, četvrte jakosne skupine, a Srbija je reprezentacija iz prve skupine, najjače. Uzeli smo bod i Rumunjima, koji imaju nekoliko naturaliziranih igrača. Već ova dva remija će, vjerujem, donijeti povratak Makedonije u treću jakosnu skupinu. Sve što pozitivno napravimo u drugom dijelu, preostala tri kola, bit će još veći plus.

image
Mato Stanković foto: Ronald Goršić/CROPIX

Remi u Vranju je udarna sportska vijest ovog petka u Makedoniji, te ne čudi što se Stanković još jednom vratio na tih povijesnih 40 minuta.

- Bilo je puno prilika za domaćina. Ponavljam, Srbija je bila bolja, a naš vratar Antonio Petrovski sa čak dvadeset i jednom obranom fantastičan, junak utakmice. U utorak je Srbija naš gost u Skoplju, i za ponoviti ovakav rezultat trebat će biti još, još bolji nego smo bili danas. Toga smo svjesni. Mislim kako je Bosna i Hercegovina, koja je dobila sve tri utakmice i ima svih devet bodova, najsretnija ovim rezultatom u Vranju, kao što je bila sretna nakon što smo uspjeli odigrati 2:2 s Rumunjskom u Skopju, a taj bod protiv Rumunja, te sad ovih 1:1 kod Srbije je poticaj za Makedoniji da nastavi ovu lijepu priču, koja je već sad sjajna – istaknuo je Stanković.

Makedonija sad s nestrpljenjem iščekuje utorak i dolazak Srbije u Skopje.

27. travanj 2024 05:52