StoryEditorOCM
NogometHRVATSKA POBJEDOM IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO

Kramarić pogodio za ‘Vatrene‘ u Rijadu, a tamo na tribinama naši, Mato Stanković i Zvonimir Deranja, ‘Popaj‘: ‘Odmah razlika!‘

Piše Tonči Vlašić
16. studenog 2022. - 15:05

Na travnjaku Saudijska Arabija i Hrvatska, na tribinama osam tisuća gledatelja, ne previše. Među njima i mala skupina naših navijača, zatim treneri iz Hrvatske na radu u Saudijskoj Arabiji među kojima su dvojica s hrvatskog juga, Zvonimir Deranja i Mato Stanković.

Deranja je trener u klubu, Stanković je izbornik ženske malonogometne reprezentacije. Legendarni ‘Popaj‘, jedan od najboljih napadača u povijesti HNL-a, koji je s Hajdukom osvajao trofeje, igrao potom u Francuskoj i Belgiji, trenersku karijeru nastavio je u prvoligašu Damacu, i to u Akademiji, s mlađima. Prije toga je radio u Emiratima, a u vrijeme korone pomagao svojima u Školi nogometa Konavle.

Stanković je najdugovječniji hrvatski malonogometni izbornik, prije toga trofejni klupski trener. U njegovom vlasništvu je najveći uspjeh – četvrto mjesto na Euru 2012. godine, ukupno tri nastupa na kontinentalnim natjecanjima. Prije toga uspjeh s Libijom, osvajanje Afričkog kupa, te plasman na SP.

- Na cijeni je hrvatski nogomet zbog uspjeha ‘Vatrenih‘ – istaknuo je Deranja.

Naravno, kad su ‘Vatreni‘ odlučili uoči SP-a imati posljednju provjeru u Rijadu protiv Saudijske Arabije, i Deranja, i Stanković to nisu željeli propustiti.

- Nas devet je u Damacu, iz grada Khamis Mushait, koji je na jugozapadu države. Stigli smo avionom. Ura i pol leta – ističe Deranja. Dodaje kako su i u klubu Al Nassra iz Rijada treneri svi iz Hrvatske.

image

Slika iz VIP salona stadiona u Rijadu, na poluvremenu utakmice Saudijska Arabija - Hrvatska, Zvonimir Deranja i Mato Stanković

Ocjenu kako prvo poluvrijeme nije ponudilo previše komentirao je kratko.

- Vruće je – naglasio je Deranja.

U nastavku je ušao i Luka Modrić. Odigrao zadnjih 25 minuta, kao i Ivan Perišić.

- Odmah razlika – podvukao je.

Andrej Kramarić je svojim dvadesetim pogotkom u ‘vatrenom‘ dresu, igrala se 82. minuta, pogodio za pobjedu u prvom ogledu protiv Saudijske Arabije, također sudionika SP-a. Domagoj Vida je ušao također u nastavku – njegov stoti nastup za reprezentaciju.

‘Vatreni‘ u petak, 18. studenog, napuštaju Rijad i lete u Dohu. Maroko je naš prvi suparnik na SP-u, i to u srijedu, 23. studenog, u 11 sati po hrvatskom vremenu. Prvenstvo otvaraju u nedjelju, 20. studenog, domaćin Katar i Ekvador. ‘Vatrenima‘ su još suparnici Kanada i Belgija.

26. travanj 2024 10:10