StoryEditorOCM
OstaloALEN BOŠKOVIĆ, DIREKTOR DU MOTIONA

‘Sretan sam što imamo ovakvu ekipu koja je dosegnula svojim radom svjetski standard, što zahvaljujući tome imamo jedan vrhunski brend u trkačkom svijetu‘

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2022. - 12:10

Uoči same utrke dolazili smo svaki dan do Pelješkog mosta radi organizacije, i nisam mogao pobjeći od toga da se, i nakon što sam ga gledao prvi put, opet ne zagledam u njega, te se, vjerujem, kao i svi, ne divim kakav je, a prelijep je. Pelješki most je prekrasna građevina, a za nas svih koji živimo na hrvatskom jugu tu je i onaj osjećaj, koji ćemo imati kad se most otvori za promet. Tek tad ćemo spoznati koliki je značaj ovog mosta. Most je prelijep, impozantna građevina, a pogotovo kad prođete njime, a mi smo iz organizacije utrke, imali priliku to napraviti nekoliko puta uoči same utrke, tj., njegovog otvaranja – istaknuo je Alen Bošković, direktor DU Motiona.

image

Utrka Pelješkim mostom

Tonči Vlašić/

Svi oni, koji su imali priliku sudjelovati u utrci Pelješkim mostom, te tako dodirnuti obje strane mosta, to će pamtiti cijeli život.

Osam godina od kad je krenula ideja o organizaciji utrke, koja je bila Dubrovački polumaraton, DU Motion potpisuje organizaciju četiri događaja, po jedan u svakom godišnjem dobu, te svaki u ambijentu koji je jedinstven.

- Imamo utrku na pisti zračne luke Dubrovnik, imamo utrku u Lapadu, imamo DU Motion u sklopu kojeg su glavnog događaja utrka zidinama, humanitarna utrka na pet kilometara, te polumaraton, a sad imamo i utrku Pelješkim mostom. Vjerujem kako je projekt Du Motion pokazao svoju pravu vrijednost. Utrku Pelješkim mostom organiziralo je četrdesetak volontera DU Motiona skupa s prijateljima s Pelješca, i ne samo s Pelješca. Sretan sam što imamo ovakvu ekipu koja je dosegnula svojim radom svjetski standard, što zahvaljujući tome imamo jedan vrhunski brend u trkačkom svijetu. Dubrovnik je uvijek bio popularna destinacija, a DU Motion je doprinio da u pred sezoni i post sezoni imamo ciljanu skupinu ljudi koji dolaze prvenstveno zbog trčanja, a uživaju prije i poslije nastupa u gradu i okolici. Nismo ni sami prije osam godina vjerovali da ćemo uspjeti, ali smo svi skupa, uz pomoć svih, u tome uspjeli. Najveći uspjeh je što smo prihvaćeni od strane građana, kojima jedno veliko hvala – naglasio je Bošković.

LEO I LUKRECIJA

Podsjetnik, iako je svih 253 natjecatelja utrke najvećim infrastrukturnim projektom u povijesti Hrvatske upisalo svoje ime u povijest, pamtit će se posebno ime Lea Zlokića iz Vele Luke, pobjednika utrke. Dionicu dugu malo više od 5 kilometara, sa startom i ciljem na Odmorištu Brijesta, a s okretištem na Odmorištu Komarna, Velolučanin je istrčao za 20 minuta i 7 sekundi. U povijest se upisala i Metkovka Lukrecija Krstičević, koja će s pamtiti kao najbrža u ženskoj konkurenciji s vremenom 22 minute i 38 sekundi.

image

Leo Zlokić i Lukrecija Krstičević

Tonči Vlašić/
image

Alen Bošković uoči starta utrke Pelješkim mostom

Tonči Vlašić/
25. travanj 2024 15:28