StoryEditorOCM
DubrovnikDAN NAKON GRADSKE UTRKE

Provjerili smo je li ove godine zbog Du motiona bilo propuštenih letova, izleta, kašnjenja i nezadovoljnih turista? Evo što kažu autobuseri i turističke agencije

Piše Ahmet Kalajdžić
2. svibnja 2022. - 21:02

-Jučer ujutro zvali su nas gosti iz Zatona i javili kako će kasniti na izlet jer  nema autobusa gradskog prijevoza niti mogu dobiti taksi s kojim bi došli u grad - rekao nam je djelatnik jedne turističke agencije, dodavši kako su gosti na kraju ipak stigli, ali je zbog njih polazak na izlet kasnio 18 minuta. Rekao nam je i da su se zbog "Du Motion" utrke žalili još neki gosti koji su se pribojavali  da neće stići na vrijeme na aerodromn i propustiti let. - A to su bili individualci, odnosno najpoželjniji  gosti koji su najveći korisnici izvanpansionskih usluga! - poručuje naš sugovornik.

Istodobno, društvene mreže su gorile od primjedbi sugrađana - lokalnih grintavaca koji su baš u to nedjeljno  jutro morali na Medarevo ili na Babin kuk. Neki su se žalili na nedostupnost taksista, da su diskomodani, ali jednom od njih drugi sugrađanin odgovorio:- Du motion je jednom godišnje. Ako stisnemo zube zbog prometa kad dođe Plenković, možemo i uz događaj koji je izravna promidžba i korist za Dubrovnik!

image

 Du-motion 

Vedran Levi/Cropix

Provjerili smo je li Du motion doista toliko poremetio turistički biznis  te smo se raspitali u udruzi autobusera Ragusa bus, čiji članovi obavljaju transfere te "na svojoj koži", probleme najviše osjećaju i najglasniji su jer im posao trpi zbog svakog zastoja u prometu. No ovaj put nisu imali primjedbe.

-Da ne bude kako se stalno nešto žalimo, reći ću kako mislim da su organizatori obavili dobar posao i sve unaprijed, na vrijeme najavili! Svi smo znali kad i kako će se i koliko zatvarati i autobuseri su mi rekli da im se maksimalno izlazilo u susret. Eto, nisu "njorgali", a da je bilo malo malo "stiska" s vremenom, bila je. Ipak, sve traje dan- dva i na kraju je dobro ispalo. Zbog utrke nam je došlo barem tisuću ljudi, a turisti-individualci su trebali dobiti informaciju od vlasnika unajmljenih apartmana o tome što se događa u gradu- rekla nam je predsjednica je udruge  Ragusa bus Vesna Lukić dodajući kako je i ona čula da su se neki iapk žalili.

image

Pobjednik polumaratona Alija Imamovic

Vedran Levi/Cropix

Potražili smo odgovore i  od dubrovačkih turističkih agencija. Član Uprave agencije Elite Travel Toni Aleksić tako kaže da su o svemu znali dovoljno vremena unaprijed da se organiziraju, pa odlasci iz hotela nisu trpili i nitko nije kasnio:- Neki su transferi krenuli malo ranije ili kasnije nego inače, ali za sve je ključ dobra priprema- kaže Aleksić i napominje kako su vlasnici apartmana mogli izvijestiti svoje goste- individualce o događaju zbog kojeg su mnogi ciljano došli u Dubrovnik.

25. travanj 2024 19:34