StoryEditorOCM
OstaloHALO NJEMAČKA! |

SJAJAN START MARA ĐURAŠA U DRESU TSV WEILIMDORFA Dubrovčanin debi u Bundesligi okrunio sa čak pet pogodaka!

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2020. - 13:18
Krenuo je u Njemačkoj i Maro Đuraš u dresu TSV Weilimdorfa, i to je 26-godišnji Dubrovčanin počeo prvenstvo ni manje, ni voše nego u 'petoj brzini'. Postigao je pet pogodaka u gostujućem uspjehu 11:1 kod TSV Neurieda!

- Pogađao sam za 1:0, 2:0, 6:1, 7:1 i konačnih 11:1 – izdiktirao je svoj učinak dojučerašnji igrač Squarea, koji je karijeru ove sezone nastavio u dresu kluba, koji je 2019. osvojio naslov prvaka Njemačke, a koji opet puca visoko.

- Bili smo slobodni u 1. kolu jer je u našoj regiji, ukupno su četiri regije u Njemačkoj, 13 klubova. Prvi dio traje do 20. veljače 2021. godine. Čeka nas još jedanaest utakmica. Igra se jednokružno nakon čega će prvih šest razigravati za poredak od 1. do 6. mjesta, a ostali za poredak od 7. do 13. mjesta. Tad igramo još pet kola. S onim klubom s kojim smo igrali doma, igrat ćemo tad u gostima i obrnuto. Tri najbolja iz naše regije će izboriti iduće sezone nastup u jedinstvenoj Bundesligi, dok će četvrti razigravati za mjesto u najvećem rangu. Prva dva mjesta pak vode u doigravanje za prvaka Njemačke ove sezone. Nama je to cilj, a time ćemo izboriti i mjesto među najboljima iduće sezone kad će se po prvi put igrati jedinstvena liga.

- Tri kluba naše regije su jaka, uz nas tu su još Beton Boys iz Munchena, te Stuttgarter FC, a samo će dva ići u doigravanje za prvaka. Čeka nas zbog toga teška borba. U 1. kolu su Beton Boys i Stuttgarten odigrali 4:4 u Munchenu. Adrian Micevski igra za klub iz Munchena. Postigao je prvi pogodak na toj utakmici. Ponavljam, naša skupina je za sve najjača skupina.

Đurašu je trener Patrik Drndić, a u dresu TSV Weilimdorfa igra između ostalih i Ivan Ivanković, koji je nastupao za Square.

- Tu je i Ante Ćorluka s kojim sam igrao skupa u Splitu – podsjetio je Đuraš na sezonu kad je sa splitskim klubom osvojio trofej - Kup Hrvatske 2018. godine.

image
Maro Đuraš (Hrvatska) i Nikola Perković (BiH) u kvalifikacijama za SP u Dubrovniku 2019. godine


U Njemačku je bivši mladi reprezentativac Hrvatske, a povremeni seniorski reprezentativac, koji je 2016. igrao na EP-u, stigao prije 40-ak dana.

- Sve je super. Odličan smještaj, hrana, uvjeti, ljudi u klubu. Jesen je ovdje, naravno, stigla prije nego u nas u Dubrovniku. Odavno smo mi ovdje u dugim rukavima. Stuttgart je prekrasan grad. Sve je odlično. Kao u cijelom svijetu korona je dosta toga promijenila. Broj gledatelja na utakmicama je ograničen. Zbog korone nismo putovali u Zagreb gdje smo imali u planu odigrati nekoliko pripremnih utakmica, te smo sa samo jednim testom dočekali početak sezone. Međutim, dobro smo radili, te smo spremni.

Novi nastup za bodove imat će u nedjelju, 18. listopada, kad će ugostiti TV Wackersdorf. Protiv Stuttgartera FC igraju vrlo brzo, 7. studenog, a protiv Beton Boysa u Munchenu 24. siječnja 2021. godine.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Ne smijemo kiksati protiv slabijih.

Na startu nisu. Što više, očitali su lekciju TSV Neuriedu. Zahvaljujući uvelike Dubrovčaninu, koji je postigao pet pogodaka u pobjedi 11:1!
27. travanj 2024 06:35