StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKA ‘FLAG FOOTBALL’ LIGA

Sharksi u lovu na prvi naslov prvaka, a prvak im stiže u goste, Marko Miletić: ‘I danas mi je, kad promislim na to finale, teško!’

Piše Tonči Vlašić
21. travnja 2023. - 10:16
Kruno Kuzmanić (Dubrovnik Sharks) je poletio zrakom, a sve u želji da dođe do lopte u finalu 2022....Tonci Plazibat/Cropix

Nikad tako blizu kao prošle godine, ali u produžetku finala Dubrovnik Sharks je na lapadskom igralištu ostao bez naslova prvaka, nije uspio po prvi put podići pobjednički pokal, već je četvrti put za redom doprvak Hrvatske.

- Nisam spavao danima nakon tog poraza, a i danas mi je, kad promislim na to finale, teško, kao i svima u klubu – priznat će Marko Miletić. On je pokrenuo priču 2014. godine, povukao ostale…

- Nadam se kako ćemo opet imati priliku ove godine, te kako je nećemo ovaj put propustiti – dodao je Miletić, te se pohvalio kako su na prvom turniru nove sezone Hrvatske ‘flag football‘ lige dobili u Karlovcu i Split Sea Wolves, koji ih je sve četiri godine ostavio bez zlata, krune najboljeg, a peti put ukupno (i u nizu) osvojio naslov.

- U Karlovcu smo dobili prvo domaćina s 48:34, a zatim Split Sea Wolves s 19:12. Prvi cilj nam je opet, a što smo lani uspjeli prvi put, bit pobjednici ligaškog dijela i tako biti domaćini završnice – rekao je Miletić.

U nedjelju, 23. travnja, u Gospinom polju održava se turnir 2. kola. Isti suparnici kao u Karlovcu. Dubrovnik Sharks protiv Karlovac Dukesa otvara turnir u 14 sati. Potom od 15 sati igraju Karlovčani protiv aktualnog prvaka, a od 16 sati novi ogled aktualnog doprvaka i prvaka uz podsjetnik kako je dubrovački klub na kraju prošle godine osvojio Kup Hrvatske.

image

Marko Miletić pokušava zaustaviti igrača Split Sea Wolvesa u finalu 2022. godine

Tonci Plazibat/Cropix

Osim Marka Miletića na prvom turniru nove sezone Hrvatske ‘flag football‘ lige su za Dubrovnik Sharkse nastupili Andriano Čupić, Bruno Soldo, Vedad Đugum, Joško Vrdoljak, Kruno Kuzmanić, Lujo Domaćin, Luka Kordić, Luka Stanišić, Lukša Miletić, Marin Savinović, Marino Matijaš, Maro Zelen, Maroje Zec i Tibor Malkić.

Ukupno je šest klubova u ligi. Svatko sa svakim po dva puta. Četiri najbolja će na završni turnir.  

03. svibanj 2024 22:01