StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

PRVI DAN MLAĐE SENIORSKOG PRVENSTVA EUROPE Nizozemske judoke zaustavile Ivu Oberan i Mauricia Bratičevića

Piše Tonči Vlašić
9. studenog 2020. - 14:09
Iva Oberan je zaustavljena u drugoj rundi kvalifikacija na mlađe seniorskom prvenstvu Europe, koje se danas i sutra održava u Poreču. Članica Župe dubrovačke je na startu kvalifikacija u kategoriji do 63 kilograma svladala nakon 69 sekundi borbe Olgu Severin, reprezentativku Rumunjske, a potom je izgubila od 20-godišnje Nadiah Krachten, seniorske prvakinje Nizozemske, te ostala bez plasmana u finale kvalifikacijske skupine (pobjeda u finalu kvalifikacijske skupine vodi u polufinale, a poraz u repasaž).

image
Iva Oberan (Župa dubrovačka) foto: eju.net


Nastupio je prvog dana EP-a i Mauricio Bratičević, član Ura Nage, kojeg je na startu natjecanja u kategoriji do 66 kilograma pobijedio dvije godine stariji Nizozemac, 20-godišnji Dylan Van Der Kolk. Bratičević je ove sezone ugodno iznenadio na seniorskom prvenstvu Hrvatske na kojem je izborio brončanu medalju.

image
Mauricio Bratičević (Ura Nage) foto: eju.net


Drugog, posljednjeg dana EP-a nastupit će dvoje članova Judo kluba Dubrovnik 1966., Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma, te Josip Bulić u kategoriji do 90 kilograma. Violić za suparnicu ima Annu Lenu Schuchter, reprezentativku Austrije, a Bulić će se na startu boriti protiv Mađara Rolanda Goza, prvog nositelja, aktualnog mlađe juniorskog prvaka Europe.

Na mlađe seniorskom prvenstvu Europe sudi Dubrovkinja Klara Mitrović.
25. travanj 2024 18:46