StoryEditorOCM
OstaloAMERIČKI NOGOMET

Produžetak tuge Dubrovnik Sharksa, tek tad je branitelj naslova prvi put poveo u velikom finalu...

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2022. - 15:43

Split Seawolves je s krunom na glavi stigao u Dubrovnik. S njom se vrača kući. Osnovan je 2008. godine, prije četiri je prvi put osvojio Hrvatsku flag football ligu, a potom je tri puta za redom obranio naslov pobjedom na svom terenu svladavši u finalu Dubrovnik Sharks, koji je prvi put ove sezone bio najbolji u ligaškom dijelu sezone i kao takav je prvi put ugostio završnicu lige. Međutim, Split Sea Wolves je nastavio svoj niz i na terenu najvećeg suparnika, i to pobjedom u produžetku.

- Protekle tri godine nam je svaki put u dlaku pobjeglo domaćinstvo završnice. Svake godine, tako i ove, finale je bilo takoreći majstorica u kojoj se odlučivalo tko je majstor. I protekle tri sezone smo imali izjednačen rezultat u ligaškim ogledima, ali smo gubili u Splitu od Splita finale. Prije dvije godine smo imali bolju momčad i bili smo najbliže uspjehu, dok je Split 2019. i 2021. godine uistinu bio bolji. Kad smo ove sezone uspjeli izboriti prvo mjesto u ligi, kad smo dobili priliku igrati završnicu kod kuće, pred svojim navijačima, iskreno, priželjkivali smo naslov – rekao je Marko Miletić, vođa dubrovačke momčadi na terenu i izvan njega.  

- Dugo smo nakon osnutka kluba bili bez pobjede u ligi. Zatim smo dočekali prvu 2018. godine, potom iduće sezone, 2019. godine, igrali prvi put finale. Četvrti put smo bili za redom u finalu. U početku smo gubili utakmice jer nismo imali iskustva, kad smo to stekli, došli su rezultati. Zadnjih nekoliko sezona smo u gotovo istom sastavu, i to je također doprinijelo uspjehu uz, sve ono što ide u sportu, rad, želju, upornost... – rekao je Miletić.

Finale dva puta po 20 minuta. Nakon prvog poluvremena 13:12 za Sharkse, koji su u nastavku poveli s 19:12. Split Sea Wolves je izjednačio, potom novi 'touchdown' domaćina. Opet su suci pregledavali situaciju, a kako je pogodak potvrđen, opet oduševljenje na tribinama. Branitelj naslova je odmah uzvratio, a u produžetku i poveo. Međutim, uspio je domaćin izjednačiti. Imao je priliku i za pobjedu. Nije uspio. Split je nakon toga pogodio, te skakao od sreće. 

Dubrovnik Sharks četvrti put za redom doprvak Hrvatske. Opet, kao i prije dvije godine, tako blizu pobjedničkom pokalu...

USKORO SLIKOVNICA S FINALA 

DUBROVNIK 2022. 

Polufinala: Dubrovnik Sharks – Bjelovar Greenhorns 54:20, Split Seawolves – Osijek Cannons 44:18; utakmica za treće mjesto: Bjelovar Greenhorns - Osijek Cannons 13:33.

Finale: Dubrovnik Sharks – Split Seawolves 32:33 (nakon produžetka).

Dubrovnik Sharks: Antonio Jogunica, Bruno Soldo, Đino Bebić, Filip Deak, Joško Vrdoljak, Kruno Kuzmanić, Lujo Domaćin, Luka Kordić, Luka Stanišić, Marin Savinović, Marko Miletić, Maroje Zec, Tibor Malkić. 

Split Sea Wolves: Ante Ajduk, Dino Bajrić, Anton Bogdanić, Marin Božanić, Valentina Franić, Atino Franić, Luka Matešan, Petar Perišić, Mladen Perković, Pave Piacun, Ivo Purkić, Ivan Radmilo, Fabijan Roguljić, Lari Senjković, Dario Šalipurović, Igor Šuljić, Dino Tolj.

03. svibanj 2024 23:06