StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Pamtit će se 25. studenog 2023. godine i utakmica s Vargonom u Srebrenom u povijesti dubrovačkog Hajduka

Piše Tonči Vlašić
26. studenog 2023. - 00:00

Pamtit će se 25. studenog 2023. godine i prva super ligaška pobjeda boćara Hajduka, koji je osvojio u 4. kolu prve bodove, i to je u Srebrenom svladao sa 17:9 Vargon, sastav koji je jedini uspio ostati neporažen u ogledu s Istrom Poreč, liderom prvenstva.

Hajduk je u prvom krugu, prve četiri discipline, bio gotovo pa savršen. Poveo je protiv Vargona sa 7:1. Josip Glavinić je dobio Paula Flega s 10:8, pripao mu je i drugi pojedinac u kojem je Matijas Grančić s 11:3 bio uspješniji od Gorana Percana, a radovala se i trojka (Nikola Maroević, Renato Markoč i Pero Fiorović, kojeg je mijenjao Pero Vlahutin dobila je s 9:8 Zorana Cuculića, Ivana Načinovića i Matiju Valenčića), te na kraju par Miroslav Petković i Božo Čupić su odigrali 7:7 sa Sandrom Guljom i Kristijanom Prodanom.

Zatim na ‘gumama‘ je bio uspješniji gost, ali je Hajduk uzeo dvije od pet disciplina, Josip Glavinić i Nikola Maroević su u preciznom izbijanju bili uspješniji, te je svaki donio nova dva poena. Uoči zadnjeg kruga Hajduk je vodio s 11:7, trebala su mu u zadnjem krugu tri poena za pobjedu, dva za neodlučeno, a osvojio ih je šest, dobio je tri od četiri zadnje discipline, Miroslav Petković je s 23:20 bio uspješniji od Gorana Percana u bližanju i izbijanju u krug, te dva od tri para su osvojila po dva poena, i to Nikola Maroević i Božo Čupić, te Matijas Grančić i Pero Vlahutin, kojeg je mijenjao Pero Fiorović.

Hajduk nije više zadnji, Vargon je s jednim bodom pao na posljednje osmo mjesto. Zagrebački Zrinjevac na šestom mjestu također ima 3 boda, kao i sedmi Hajduk. Metković je u 4. kolu poražen kod Istre Poreč s 20:6, te ima polovičan učinak, dvije pobjede i isto toliko poraza. Istra Poreč vodi s 10 bodova (tri pobjede i remi), drugi je Sveti Jakov s 9 bodova (tri pobjede i dva poraza), treći Bistion sa 6 bodova (dobio je obje utakmice), četvrta Pula također sa 6 bodova (dvije pobjede i jedan poraz), a peti je Metković sa 6 bodova. Zatim idu Zrinjevac i Hajduk po 3 boda (pobjeda i tri poraza), te Vargon s bodom (neodlučeno i tri poraza).

Hajduk je prvu superligašku pobjedu izborio igrajući u sastavu: Božo Čupić,  Pero Fiorović, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Matijas Grančić, Antun Lučić, Renato Markoč, Nikola Maroević, Miroslav Petković i Pero Vlahutin.

04. svibanj 2024 17:35