StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Opet pjesma, i to pred kamerama Sky Sporta: Ante Daničić i ekipa trokorakom utekli od borbe za ostanak i stigli do pozcije koja vodi....

Piše Tonči Vlašić
29. prosinca 2021. - 00:22
Tko će prije do lopte? - Waldir De Lima Vava (Feldi Eboli) ili Ante Daničić (Sandro Abate Avellino)? Dubrovčanin je na kraju slavio sa 4:2Paola Libralato/Divisionecalcioacinque

Sandro Abate Avellino, talijanski prvoligaš za kojeg igra Ante Daničić, dobio je i treću utakmicu u nizu, ukupno je ostvario šest pobjeda ove sezone. Prve tri u prve četiri kola sezone, a nakon treće pobjede je bilo, ajme meni. Sedam utakmica za redom bez pobjeda, izborio je u tih sedam utakmica samo dva boda, oba u gostima, a tri puta ostao kod kuće praznih ruku.

Našao se zbog toga na pozicijama koje donose razigravanje za ostanak, međutim, crni niz je prekinuo sa 6:2 pobjedom kod kuće protiv Manfredonie, zatim s 4:2 dobio Cataniu u gostima, a sad s 4:2 Feldi Eboli u njegovom domu iako je u zapisniku utakmice bio u ulozi domaćina.

- Dvije utakmice su se danas igrale u dvorani Feldi Eboli, prije nas su igrali Real San Giuseppe - Napoli. To je iz razloga jer je ove utakmice izravno prenosio Sky Sport, a kad je tako, tad se u dvoranu postavi plava podloga, te se na njoj igra. Nažalost, naša dvorana nije dovoljno velika za postaviti tu podlogu. To je razlog zbog čega smo bili domaćini u dvorani suparnika. Inače, uvertira u utakmicu za nas nije bila dobra. U Italiji je opet loša situacija s covidom. Imali smo jučer testiranje, imali smo danas. Ostali smo bez dvojice igrača, te pomoćnog trenera. Do zadnjeg trena nismo znali hoćemo li igrati ili ne. Otpao je za ovu utakmicu prvo Španjolac Alex, pivot, koji je u ElPozo Murcie igrao skupa s Dariom Marinovićem. Alex je bio sa Španjolskom prvak Europe 2016. u Beogradu, a dvije godine poslije srebrni na Europskom prvenstvu u Ljubljani. Zatim je pozitivan na testiranju bio i Gabriele Ugherani, Talijan, ljevak, te ni na njega nismo mogli računati - istaknuo je Daničić.

image
Dubrovčanin uspješniji u borbi za loptu - Waldir De Lima Vava nogom (Feldi Eboli), a Ante Daničić glavom (Sandro Abate Avellino)
Paola Libralato/Divisionecalcioacinque

Sa svih devet bodova u zadnja tri kola evo Daničića i ekipe na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje za prvaka. I sedmi Real San Giuseppe ima 20 bodova, a treća Matera samo četiri boda više, 24 boda. Pobjegli su samo Padova i Pesaro. Padova je na vrhu s 37 bodova, a Pesaro, branitelj naslova, drugi s 30 bodova i utakmicom manje.

Daničić i ekipa su zaključili 2021. godinu. Prva iduće ih čeka u 2022. godini, i to gostovanje 8. siječnja kod Came Dossona, ekipe koja je s 9 bodova i utakmicom manje na predzadnjem, 15. mjestu talijanskog prvenstva. 

- S tom utakmicom protiv Came Dossona ćemo zaključiti polusezonu. Utakmica za nas itekako važna. Naime, najboljih osam iz prvog dijela igraju na Final 8 Kupa Italije. Ukoliko dobijemo, sigurno smo na završnom turniru kupa. Možda nam i bod bude dovoljan za isto, ali tad ovisimo o drugim rezultatima - naglasio je iskusni Dubrovčanin. 

image
Sandro Abate Avellino uoči utakmice protiv Feldi Eboli (Ante Daničić drugi s desna, u gornjem redu)
Paola Libralato/Divisionecalcioacinque
image
Ante Daničić (Sandro Abate Avellino) u prilici pred golom Feldi Eboli
Paola Libralato/Divisionecalcioacinque
02. svibanj 2024 18:30