StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Mirakul usred Napulja, Dubrovčanin izjednačio, domaćin riskirao, a zatim primio još jedan pogodak i nije preuzeo vrh, slavi Ante Daničić: ‘Kažu kako treba...‘

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2022. - 22:19

Mirakul usred Napulja, Sandro Abate Avellino je dobio domaćina s 4:3, te mu nije dozvolio da preuzme vrh, a s izborena tri boda kod jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka stigao je do petog mjesta, napravio veliki posao u nastojanju da izbori nastup u doigravanu za prvaka Italije u kojem će igrati osam najboljih.

Ante Daničić igra za Sandro Abate Avellino, a da stvar bude još ljepša, 35-godišnji Dubrovčanin je tresao mrežu Napoli Futsala, koji je vodio s 1:0, 2:1 i 3:2. Tri minute prije kraja utakmice pogodio je Ante za 3:3, a u zadnjoj minuti se još jednom zatresla mreža domaćina, točno 20 sekundi prije kraja. Kako domaćin nije uspio izjednačiti, sreći gostiju nije bilo kraja.

- Bila je izjednačena utakmica. Oni su nakon mog pogotka riskirali, povukli vratara iz igre, a mi smo to kaznili – istaknuo je Daničić, koji je u zadnjih nekoliko utakmica strijelac, dok mu je pogodak u Napulju njegov šesti ovosezonski pogodak.

Krajem veljače je poželio nadmašiti svoj prošlogodišnji učinak od sedam pogodaka, u tom trenutku je na svom kontu imao tek dva pogotka. Naravno, prije svega je tad poželio izboriti s momčadi doigravanje za prvaka. Sandro Abate Avellino se u tom trenutku 'vrtio' oko osmog mjesta, čas prvi ispod crte, čas prvi iznad crte. Sad je Daničić tako blizu ispuniti obje želje. 

- Mnogi ističu kako će trebati osvojiti 42 boda za nastup u doigravanju, a mi smo sad na 39 bodova pet kola prije kraja – javio se Daničić iz Napulja, te nastavio slaviti sa suigračima.

30. travanj 2024 07:52