StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Novi veliki rezultat Ive Oberan! Tri pobjede Župke u Tadžikistanu: ‘Iako znam kako sam mogla bolje i trebala bolje, medalja je medalja!‘

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2023. - 16:12

Novi veliki rezultat Ive Oberan. Judašica Župe dubrovačke i hrvatska reprezentativka osvojila je broncu na Grand Prixu u Tadžikistanu. Imala je četiri borbe. Tri je dobila, a jedini poraz je upisala u četvrtfinalu, i to u golden scoru od Austrijanke Lubjane Piovesane, koja je na kraju ostala bez medalje.

Župka je prethodno svladala Dali Liluashvili iz Rusije iponom, a i obje pobjede u repasažu je ostvarila na taj način. Pobjedom protiv Dane Pohl iz Njemačke izborila je borbu za broncu, a medalju je uzela trijumfom protiv Amine Belkadi iz Alžira.

Ovo je druga bronca Ive s Grand Prixa ove godine. Prvu je krajem siječnja izborila u Portugalu, a ukupno treća. Prvo postolje na jednom Grand Prixu imala je početkom prošle godine kad je u Portugalu bila druga.

Zlato u kategoriji do 63 kilograma osvojila je Katarina Krišto iz kaštelanskog Dalmacijacementa, koja je Alžirku Belkadi savladala u golden scoreu u polufinalu, a u finalu Španjolku Sarai Padilla Guerrero.

- Jako dug dan prije svega, krenulo je jako. Prvo kolo sam imala staru poznanicu Ruskinju od koje sam izgubila prošli puta. U borbi za broncu sam imala dosta nezgodnu suparnicu, međutim uspjela sam nametnuti svoj gard i iskoristiti njenu grešku te je primiti u zahvat držanja. Jako sam zadovoljna. Iako znam kako sam mogla bolje i trebala bolje, medalja je medalja – rekla je Oberan nakon nastupa u Tadžikistanu.

27. srpanj 2024 06:24