StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Lijepa naša u Parizu! Splićanka Barbara Matić na tronu: ‘Presretna sam!‘. Među prvima čestitala joj Iva Oberan

Piše Tonči Vlašić
31. srpnja 2024. - 18:36

Nakon polufinala ispred kamere HTV-a stao je samo trener Vladimir Preradović. Barbara Matić je zahvalila na čestitki na plasmanu u finale, osiguranoj medalji, te je krenula prema svlačionici

- Vidimo se nakon finala - rekla je u prolazu. Osmijeh joj nije silazio s lica. 

Došla je nakon finala skupa s trenerom. Barbara je olimpijska pobjednica. Dvostruka svjetska prvakinja je sad i olimpijska pobjednica. Doživjela je ovacije u dvorani u kojoj baš svi razumiju judo. To je top sport u Francuskoj. Top je i Barbara. 

- Presretna sam!

Sjećamo se Rija. Također smo je dočekali u miks zoni. Rasplakala se tad od tuge. Izgubila je na startu. U Tokiju prije tri godine, kad je korona ‘okovala‘ igre, bila je peta. Poraz u borbi za broncu. Između Rija i Tokija je već pokazala kako je svjetski vrh, kako spada među najbolje. 

- Uspjela sam! - opet osmijeh nakon najvećeg uspjeha u karijeri na licu 29-godišnje Splićanke, koja je aktualna europska prvakinja, koja je u godini Tokija bila prvi put svjetska prvakinja, a uspjela je to još jednom, iduće godine - 2022. 

- Ovo je prva olimpijska medalja za hrvatski judo u povijesti - i to je naglasila u miks zoni. 

Kolega Lovorko Magdić s HRT-a je izvukao podatak: olimpijsko zlato je 28. velika medalja Barbare Matić s raznoraznih međunarodnih natjecanja.

- Nisam ni ja znala sve te podatke.

Potom je naglasila. 

- Ovo smo sanjali, ali da je bila bilo koja medalja, bila bi također presretna. Ali, bolje od ovog nije moglo - naglasila je olimpijska pobjednica u kategoriji do 70 kilograma. Pet borbi, pet pobjeda, sve je bilo za pet.

Dubrovkinja Iva Oberan, hrvatska judo reprezentativka, došla je u Pariz bodriti svoju ekipu, Katarinu Krišto, naravno, Barbaru Matić, a sutra će i Zlatka Kumrića. Bila je u skupini onih koji su prvi čestitali Barbari na uspjehu, koji su zagrlili hrvatsku junakinju...

Kakva prekrasna slika!

image

Barbara Matić, olimpijska pobjednica

Tom Dubravec/Cropix
16. rujan 2024 21:06