StoryEditorOCM
OstaloNAŠE TRI JUDAŠICE SU U AUSTRALIJI

Nakon nastupa Ive Oberan, trener Mateo Semiz: ‘Nije mogla spavati zadnje dvije noći, a on joj je smetao i tijekom zagrijavanja, i za vrijeme borbi. Šteta, ali ...‘

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2023. - 08:58

I četvrti put za redom u njihooj petoj borbi u karijeri dobila je Talijanku Flaviu Favorini, ali nakon toga doživjela je dva poraza na Oceania Openu u Perthu, te je Iva Oberan zauzela sedmo mjesto u kategoriji do 63 kilograma.

Cristina Cabana Perez je bez borbe stigla do finala skupine nakon odustajanja Indijke Himanshi Tokas, te je dobila judašicu Župe dubrovačke i otišla u polufinale, a Oberan u repasaž u kojem je upisala poraz od Korejke Jisu Kim.  

- Nadali smo se medalji i finalu, te nismo zadovoljni sedmim mjesto, ali Iva je imala virozu, zbog kašlja nije mogla spavati zadnje dvije noći, a on joj je smetao i tijekom zagrijavanja, i za vrijeme borbi… Šteta, međutim, ono s čime mora biti zadovoljna, unatoč problemu, radila je dobar judo pogotovo protiv Kim, koja je na zadnja dva natjecanja bila u finalu, jednom zlatna i jednom srebrna. Sedmo mjesto će donijeti Ivi nešto novih bodova u nastojanju da izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu. Iva radi dobar judo. Vjerujem kako će na idućim natjecanjima, bude li u najboljem redu, a što ovdje nije bio slučaj, doći do medalje – istaknuo je trener Mateo Semiz.

Cabana Perez je poražena u polufinalu od prve nositeljice, Australke Katharine Haecker, te je čeka borba za broncu protiv Alžirke Amine Belkadi. Kim je od Haecker poražena u četrtfinalu, a pobjedom protiv Oberan i nju u finalnom bloku čeka borba za broncu, i to protiv Španjolke Sarai Padilla Guerrero. Kineskinja Jing Tang, druga s Azijskih igara i s Grand Slama u Abu Dhabiju, suparnica je Haecker u finalu.    

Sutra, drugog, ujedno posljednjeg dana Oceania Opena, na tatami će Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma i Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma.

27. travanj 2024 16:06