StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

NIJE SE PONOVILA 2017. GODINA Mladost je ovaj put bila bolja, Lara Dežulović se ipak ima sa čime pohvaliti - Dubrovkinja je doprvakinja Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2021. - 19:07
Lara Dežulović prva prima srebrnu medalju za drugo mjesto sa ŽOK Marina Kaštela u sezoni 2020./21.Damir Krajač/Cropix

Prije četiri godine slavila je naslov prvaka Hrvatske s Marinom Kaštela, i to pobjedom protiv Mladosti usred Zagreba, i to šest dana nakon što je proslavila 19. rođendan. Ovaj put, također šest dana od rođendana, sad 23., opet je bila u Domu odbojke na Savi, i opet je pobjeda usred Zagreba donosila naslov prvaka Hrvatske. Međutim, ovaj put Marina Kaštela nije uspjela. Mladost je odbila napad, sačuvala prednost domaćeg terena, koju je zaslužila prvim mjestom u ligaškom dijelu, te slavi. 

Lara Dežulović je u ljeto 2016. napustila Gospino polje, Ženski odbojkaški klub Dubrovnik u kojem je ponikla. Školovanje nastavila u Splitu, upisala Kineziološki fakultet u Splitu, a igranje odbojke u Ženskom odbojkaškom klubu Marina Kaštela. Sezonu nakon što se s matičnim klubom borila za ostanak, i izborila ga, borila se s Marina Kaštela za naslov, i osvojila ga, i ne samo naslov prvaka Hrvatske, već i Kup Hrvatske, te Superkup. 

Ove sezone nadala se kako s Marinom Kaštela može iznenaditi Mladost. Nadu u uspjeh podgrijavala je domaća pobjeda protiv aktualnih prvakinja u ligaškom dijelu. I u finalnoj seriji je Marina Kaštela uspjela isto. Dobila je u svom domu Mladost, ali ove sezone, za razliku od 2017., za naslov prvaka je trebalo slaviti i u gostima jer ovaj put nije bila broj jedan u doigravanju, a to joj na kraju nije pošlo za rukom. 

Lara Dežulović neće 2021. pamtiti po zlatu u prvenstvu, kao što pamti 2017. godinu, ali srebro je oko vrata. Opet se Dubrovkinja ima sa čime pohvaliti.

image
Lara Dežulović nakon osvojenog poena s Marinom Kaštela
Damir Krajač/Cropix
image
Doprvakinje Hrvatske - odbojkašice Marina Kaštela (Lara Dežulović poviše pokala za drugo mjesto, dres broj 7)
Damir Krajač/Cropix
18. travanj 2024 20:56