StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

Pozivnica za gledatelje! Opet Super liga u Gospinom polju. Doris Buzolić: Naša želja je doći do doigravanja!

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2024. - 11:17
Festa u Gospiinom polju, 21. travnja 2024. - ŽOK Dubrovnik je dobio i drugi put Rijeku s 3:2, te izborio plasman u SuperliguTonči Vlašić/

Lara Dežulović i Gabriela Stipanović su blokirale Rijeku, kapetanica Doris Buzolić odigrala sjajno u najvažnijim trenucima, Manuela Karač je s dva poena u nizu donijela tri meč lopte Dubrovniku u petom odlučujućem setu, vodstvo 14:11. U Gospinom polju odavno nije bilo toliko gledatelja na odbojci, te kad je još jednom blok domaćih bio sjajan, nakon 116 minuta igre moglo je početi slavlje ekipe koju vodi Riječanin Leonard Barić.

Dubrovnik je i u prvoj bitci za mjesto u najvećem rangu, Super ligi, slavio usred Rijeke protiv najtrofejnijeg riječkog loptačkog kluba s 3:2. Prije toga je bio najbolji u drugom razredu, bez greške, a Rijeka je branila mjesto u Superligi jer je bila deseta u konkurenciji dvanaest klubova. 

Bilo je to prije 175 dana, 21. travnja. Dubrovnik je Superliga! Prije sedam dana je počeo priču u njoj, iako je izgubio 0:3 od zagrebačke Mladosti, aktualnih prvakinja i ekipe koja je nakon dugo godina opet sudionik najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, nije bio u podređenom položaju u Domu odbojke na Savi. 

- Imale smo set loptu u drugom setu, te osjetno vodstvo u trećem. Žao mi je što smo s Mladosti igrale već u 1. kolu, što nam je to bila prva utakmica. Ali, da, pokazale smo kako se možemo dobro držat u Superligi – reći će Doris Buzolić. 

image

Doris Buzolić (ŽOK Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Trenira se dva puta dnevno u Gospinom polju. Kod Barića je od samog početka svaki novi dan: brže, više, jače. Rezultat je tu. Superliga ove sezone ima dva kluba manje, deset. Drugi zadatak je kod kuće. Stiže Don Bosco, koji je na startu izgubio kod kuće od Marina Kaštela s 0:3. 

- Don Bosco je doveo Doris Barić iz Karlovca, koja igra na poziciji korektora. Prošle sezone je imala najviše poena u Superligi, zadnje dvije sezone najefikasnija napadačica. Za njih igraju dvije igračice koje su ponikle u nas, te igrale s nama, Nina Jakić i Ema Šušić, a koje su nas napustile jer su nastavile školovanje u Zagrebu. Mi smo pak jači za Saru Barać, Kimu Zharkovu i Katarinu Glavinić. Naša želja je doći do doigravanja za prvaka – kaže kapetanica Dubrovnika. 

Utakmica s Don Boscom, nada se, trebao bi biti prvi uspješan korak prema tome. 

SUPER LIGA 10

Deset je superligaša, šest najboljih igra doigravanje za prvaka, dvije najuspješnije ekipe lige će izravno u polufinale, plasirani od trećeg do šestog mjesta igraju četvrtfinale, deveti će razigravati za ostanak, a deseti ispada. Za sedmog i osmog sezona je završena nakon 18. kola. 

Dubrovnik – Don Bosco utakmicu 2. kola Hrvatske Super lige igraju ove subote, 12. listopada, u Gospinom polju s početkom u 20 sati.  

image

ŽOK Dubrovnik je dobio i drugi put Rijeku s 3:2, te izborio plasman u Superligu - 21. travnja 2024. - kapetanica Doris Buzolić...

Tonči Vlašić/
12. listopad 2024 11:22