StoryEditorOCM
OstaloŠAH |

NIJE SE DOGODILO IZNENAĐENJE Dubrovnik nakon 14 prvoligaških sezona ispao u niži rang

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2021. - 17:06

Šahisti Dubrovnika su ispali u niži rang, nisu uspjeli sačuvati status prvo'be'ligaša, te se nakon 14 godina vraćaju u južnu skupinu Druge hrvatske lige. Ovogodišnja Prva 'B' hrvatska liga, 12 ekipa, 11 kola, održana je od 24. rujna do 3. listopada na Malom Lošinju.

Po najvažnijem kriteriju, odnosno prosječnom rejtingu igrača na šest ploča, naša ekipa u sastavu, po pločama, FM Anvar Turdyev, IM Zdenko Plenković, FM Mario Zovko, FM Ivan Bender, MK Tomislav Šeparović, MK Ivo Ivanković i MK Predrag Zerdo, sa svega 2269 bodova svrstana je na startnoj listi na posljednje, 12. mjesto, koje je i zauzela u konačnom poretku, sa svega jednim meč bodom od 22 moguća i 19.5 pojedinačnih bodova od mogućih 72 - napisao je u svom izvješću s prvenstva Bajro Sarić, predsjednik Šahovskog kluba Dubrovnik.

- Kad se sve zbroji i oduzme, taj rezultat je posve realan i bio predvidiv na samom početku natjecanja. Ostanak u ovom rangu bilo je teško za očekivati jer su ove godine čak četiri ekipe ispadale, a ispale su pored naše ekipe još ekipe Juniora iz Rijeke, Slobode iz Mihovljana i Đura Đakovića iz Slavonskog Broda, a koje su inače puno jači od nas - istaknuo je Sarić, te dodao kako su se u iz Prve 'B' lige u najveći rang, Prvu 'A' ligu, plasirali šahisti Štrigova iz Štrigove i Konaki iz Novoga Virja.

23. svibanj 2024 05:10