StoryEditorOCM
Ostalo64 CRNO BIJELA POLJA

Bulikan vijesti iz šaha: Caru veljača, doznali smo tko je izborio finale Kupa Hrvatske, i kad se igra Prvenstvo grada Dubrovnika

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2024. - 11:55

Majstorski kandidat, 18-godišnji Filip Car pobjednik je brzopoteznog mjesečnog turnira Šahovskog kluba Dubrovnik. Novi član dubrovačkog kluba je nakon sedam kola na turniru za veljaču osvojio 5.5 bodova, a isti učinak su imali i drugoplasirani Neven Vlahov, te trećeplasirani Tomislav Musić. Nastupilo je ukupno 14 igrača. Četvrti je bio Jasmin Kadušić s 4,5 boda, zatim peti Michael Falconi i šesti Ante Gulin su skupili po 4 boda…

Šahovski klub Dubrovnik pobjednik je ekipnog Županijskog kupa za 2024. godinu. Dobio je sve suparnike, i Metković, i Ploče, i Vela Luku. Tempo igre je bio 30 minuta po igraču za cijelu partiju, plus 30 sekundi za svaki odigrani potez počev od prvog poteza.

- Izvrstan nastup naše ekipe. Ovom pobjedom smo stekli pravo nastupa u finalu Kupa Hrvatske. Nadamo se kako ćemo uspjeti iznaći sredstva te nastupiti na tom važnom natjecanju – istaknuli su u svom priopćenju članovi Šahovskog kluba Dubrovnik.

Uspjehu dubrovačkog kluba doprinijeli su međunarodni majstor Gordan Markotić, koji je osvojio 2.5 od 3 moguća boda, FIDE majstor Augustin Brnas i majstorski kandidat Filip Car, koji su dobili sve tri partije, dok je kapetan ekipe, majstorski kandidat Tomislav Musić, osvojio dva boda u tri partije.

Ploče su bile druge, Metković treći, a Vela Luka četvrta.

Završnicu Županijskog kupa, koja je odigrana u Dubrovniku u organizaciji Šahovskog kluba Dubrovnik sudio je Sulejman Islamović. Turnir se bodovao za hrvatsku rejting listu.

Od 1. do 3. ožujka igra se u prostorijama Šahovskog kluba Dubrovnik, koje se nalaze u dvorani za borilačke sportove u Gospinom polju, polufinale ovogodišnjeg Prvenstva grada Dubrovnika. U finalu, koje je na rasporedu 16. i 17. ožujka, nastupit će četvero najbolje rangiranih igrača po FIDE standard rejtingu, zatim s polufinalnog turnira dvoje najbolje plasiranih igrača, najbolje plasirana igračica i najbolje plasirani junior.

23. svibanj 2024 00:16