StoryEditorOCM
OstaloJEDRENJE |

NIJE BILO DOVOLJNO VJETRA ZA DRUGI PLOV Dubrovnik tako ostao bez prilike da s drugog mjesta skoči na prvo u Luci Pharos

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2020. - 07:35
Orsanov krstaš Dubrovnik je bio drugi u skupini 2 subotnjeg štap jedrenja na regati 'Luka Pharos', koja je održana dan nakon prve, a dan uoči druge, posljednje etape tradicionalne Viške (Paiške) regate.

Tradicionalno je slobodan dan između dvije navigacijske utrke rezerviran za jedrenje unutar luke, koja ne ulazi u rezultat glavne regate. Tako je bilo i ove godine unatoč tome što se zbog pandemije ne jedri do Visa, već do Hvara, te je, naravno, izostala regata Luka Vis, ali je održana regata ispred Starog Grada, u starograjskom zaljevu, legendarnom Pharosu odnosno Paizu zbog čega ove godine Viška regata ima dodatak u imenu Paiška, te se piše 76. Pa(v)iška regata.

Uglavnom, regata Luka Pharos okupila je 21 krstaša u tri skupine razvrstavanja. Nije bilo dovoljno vjetra za drugi plov, te je zaključena nakon samo jednog. Dubrovnik je u tom trenutku u najbrojnijoj skupini, skupini 2, bio drugi u konkurenciji devet krstaša. Mareus 3 Jedriličarskog kluba Split je bio prvi. U skupini 1 prvi plov je dobio Molo Longo iz Jedriličarskog kluba Galeb, a u skupini 3 brod T8SC Jedriličarskog kluba Plav (otok Krk).

U nedjelju, 18. listopada, oko 9 sati je predviđen start druge, posljednje etape 76. Viške – Paiške regate. Dubrovnik je u prvoj etapi od Splita do Hvara u dužini od 22 milje bio četvrti po realnom vremenu, ali prvi po ORC-u po kojem je regata raspisana.
27. travanj 2024 06:58