StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Ne može proći godina, a da se Kakato nema s čime pohvaliti, Željo Perković: ‘Imamo osvajačicu državne medalje u katama. Bravo za našu Martu Bjelicu!‘

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2022. - 13:30

Karate klub Kakato je osnovan 1999. godine, a u ove 23 godine rijetke su one kad nije osvojena barem jedna medalja na državnim prvenstvima.

- Bilo je godina kad smo imali smjenu gerenacije, kad smo morali početi od početka, te nismo ni nastupali na državnima, ali uvijek smo znali kako treba raditi, što treba uraditi, a sve kako bi opet imali uspjeha. Svih ovih godina prioritet je bio kvalitetna škola karatea, a tad se onda može očekivati uspjeh na natjecanjima – istaknuo je Željo Perković, trener Kakata.

Danas će se Perković pohvaliti kako je osvojena nova medalja na državnim prvenstvima, kako su sad i najmlađi bili dobri.

- Marta Bjelica je osvojila treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u katama, koje se održalo u Đakovu. Bravo za nju. Bila je treća u kategoriji djevojčice do 11 godina, i to u konkurenciji jedanaest natjecateljica – rekao je Perković.

Kakato je uoči državnog zaključio još jednu uspješnu sezonu u Dalmatinskoj ligi. U katama uvjerljivo prvi osvojivši 21 zlatnu medalju u četiri kola (turnira), a čak sedam članova kluba su ukupni pobjednici lige (Arnela Ovčina, Asia Vlašić, Marko Radivojević, Zara Hadžpvić, Dali Macanović, Noa Hai Čupić i Leon Obad).

- Tu smo u kontinuitetu dobri, ali nam je želja biti najbolji ne samo u katama, već i u borbama. U borbama smo imali samo jednog ukupnog pobjednika (Dali Macanović) – rekao je Perković, koji je ove 2022. godine u svom šestom nastupu na državnim veteranskim prvenstvima. prvi je imao 2011. godine, peti put bio prvak, te je najtrofejniji hrvatski veteran.

06. svibanj 2024 10:10