StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Nastupili s devet natjecatelja, i svih devet je bilo u finalu. Kakato, kad se podvukla crta, ima pet ukupnih pobjednika Dalmatinske lige

Piše Tonči Vlašić
29. studenog 2023. - 07:32
Kakatovi ukupni pobjednici Dalmatinske lige 2023 godine - Leon Obad, Arnela Ovčina, trener Željo Perković, ispred njega Agata Bjelica, te Marta Bjelica i Dali Macanović

Karate klub Kakato je zaključio nastup u Dalmatinskoj ligi.

- Svih devet natjecatelja s koliko smo nastupili u Šibeniku na turniru 3. kola bilo je na kraju u finalu - pohvalio se Željo Perković, trener dubrovačkog kluba.

Na kraju, pet zlata i četiri srebra. Na najišoj stepenici pobjedničkog postolja u Šibeniku stajali su Agata Bjelica (kategorija cicibanke), Marta Bjelica (starije učenice), Leon Obad (stariji učenici), Dali Macanović (kadeti) i Arnela Ovčina (seniorke), dok su se sa srebrom vratili Petra Miškić (mini kadetkinje), Eva Šanje (juniorke), Lidija Prusac (seniorke) i Filip Bjelica (kadeti).

- Rezultat bi, vjerujem, bio još i bolji, ali, nažalost, Asia Vlašić, koja je već da puta bila ukupni pobjednik Dalmatinske lige, te favorit ove godine u svojoj kategoriji, nije mogla nastupiti na dva od tri turnira, te sa samo jednim osvojenim turnirom nije mogla do još jednog pokala ukupnog pobjednika. Naime, pobjeda na turniru donosi 5 bodova, drugo mjesto 3 boda, a treće mjesto bod. Tko skupi najviše, taj je pobjednik, a mi se i tu imamo s čime pohvaliti. U katama imamo pet ukupnih pobjednika u kategorijama – istaknuo je Perković.

Arnela Ovčina je u kategoriji seniorki osvojila sva tri turnira, te slavila s maksimalnih 15 bodova. To isto uspjeli su još Marta Bjelica i Leon Obad u kategoriji starijih učenica odnosno starijih učenika. Marta je prošlogodišnja osvajačica medalje s državnog prvenstva i ovogodišnjeg Kupa Hrvatske. Obad je drugi put ukupni pobjednik Dalmatinske lige. Dali Macanović je bio ukupni pobjednik u konkurenciji kadeta. Njegov treći naslov ukupnog pobjednika. Propustio je nastup u 1. Kolu, ali je pobjedama u 2. i 3. kolu skupio najviše bodova – 10. Agata Bjelica je s 9 bodova bila najbolja u kategoriji cicibanke.

- Što se tiče borbi, osvojili smo srebro i dvije bronce, i to je druga u kategoriji mini kadetkinje do 44 kilograma bila Petra Miškić, a brončani Leon Obad u kategoriji starijih učenika do 54 kilograma i Dali Macanović u kategoriji kadeta do 45 kilograma - zaključio je izvještaj iz Šibenika Perković, a zatim najavio zadnje natjecanje u 2023. godini.

- Čeka nas još državno prvenstvo za mlađe uzraste, koje će se održati 17. prosinca u Đakovu. Nastupit ćemo s troje natjecatelja, Martom Bjelicom, Agatom Bjelicom i Leonom Obadom.

image

Kakato u Šibeniku - Dali Macanović, Arnela Ovčina, Eva Šanje, Petra Miškić, Agata Bjelica, Marta Bjelica, Lidija Prusac, Leona Obad i Filip Bjelica

05. svibanj 2024 22:55