StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Miroslav Pet(ković), ali Hajduk nije u županijskom ogledu uspio kod Metkovića, koji je među prvih pet

Piše Tonči Vlašić
4. prosinca 2023. - 11:35

Nakon prvog kruga, prve četiri discipline, bilo je 4:4 u poenima. Metković je dobio dvije discipline, isto toliko i Hajduk. Jedan pojedinac domaćinu (Antonio Prlaguzić – Renato Markoč 12:8), jedan dubrovačkom superligašu (Markica Dodig – Matijas Grančić 7:12), zatim, par Hajduku, i to uvjerljivo (Mile Vidović i Jure Krstičević – Miroslav Petković i Božo Čupić 1:13), a trojka Metkoviću, također uvjerljivo (Ivica Kaznačić, Andrija Ćorluka i Matko Gabrić – Josip Glavinić, Nikola Maroević i Pero Vlahutin 13:0).

Nakon ‘guma’ osmijeh više nije bio na licima Hajdukovaca, Metković je od pet disciplina u drugom krugu dobio četiri, te mu je u zadnjem trebao poen za bod, a dva za pobjedu i sva tri boda. Dobio je dvije discipline, uzeo četiri poena, te je županijski ogled dobio sa 16:10. Njegova treća pobjeda u pet kola, Hajduk je ostao na svojoj povijesnoj prvoj superligaškoj pobjedi, koju je ostvario u prethodnom kolu kad je svladao Vargon u dvorani u Srebrenom. Metković je u 2. kolu dobio Zrinjevac u Zagrebu te u 3. kolu Sveti Jakov kod kuće.

Hajdukov Miroslav Petković je u 5. kolu bio za pet u disciplini precizno izbijanje – rezultat 34, te je izjednačio rekord prvenstva, koji je do jučer držao Dejan Tonjec iz Istre Poreč. Petković, koji je sad u Metkoviću dobio sve tri discipline, drži rekord sezone i u disciplini bližanje i izbijanje u krug – 27.

U županijskom ogledu za Metković su igrali: Andrija Ćorluka, Markica Dodig, Matko Gabrić, Marko Jerčić, Ivica Kaznačić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Antonio Prlaguzić, Stijepo Šegetin i Mile Vidović, a za Hajduk Božo Čupić, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Matijas Grančić, Renato Markoč, Nikola Maroević, Miroslav Petković i Pero Vlahutin. Sudili su Jadranko Vukanović i Petar Biočić, te Ante Jakić i Željko Klinac, koji su bili suci za tehnička izbijanja.

image

Sudac Petar Biočić

Tonči Vlašić/

SEMAFOR

Rezultati 5. kola: Vargon – Pula 10:16, Metković – Hajduk 16:10, Bistion – Istra Poreč 11:15, Zrinjevac – Sveti Jakov 9:17.

Poredak: 1. Istra Poreč 13 bodova, 2.-5. Pula (utakmica manje), Sveti Jakov, Bistion (utakmica manje) i Metković po 9 bodova, 6.-7. Zrinjevac i Hajduk po 3 boda, 8. Vargon 1 bod.

Raspored 6. kola, 9. prosinca: Pula – Sveti Jakov, Istra Poreč – Zrinjevac, Hajduk – Bistion, Vargon – Metković.   

02. svibanj 2024 22:43