StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Gledaš i ne vjeruješ: Ante Daničić pogodio usred Rima za vodstvo 4:3, Avellino u zadnjih dvadesetak sekundi utakmice ušao s tom prednošću...

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2022. - 20:26

Kakva utakmica u Rimu, Olimpus Roma je 16 sekundi do kraja izjednačila protiv Sandro Abate Avellino na 4:4, a sekundu prije kraja stigla i do petog pogotka, te pobjede. Minutu i 53 sekunde prije kraja Dubrovčanin Ante Daničić je doveo goste u vodstvo 4:3. Već smo počeli pisati kako je Daničić slavio kod Rome, sastava koji se bori za poziciju broj jedan u doigravanju za prvaka, ali...

Roma je u 17. minuti povela s 1:0, gosti iz Avellina su izjednačili 59 sekundi poslije. Zatim, sredinom nastavka, Sandro Abate je ostao prvo bez Alexa, strijelca izjednačujućeg pogotka, koji je dobio na brzinu, 15 sekundi razmaka, dva žuta, te je morao iz igre. Zatim je sastav iz Avellina ostao i bez Avellina, koji je također zaradio drugi žuti, 73 sekunde nakon što je dobio prvi.

Iskoristila je to Roma, točno dvije minute nakon što je dobila opet igrača više, stigla je do 2:1. Minutu poslije drugog pogotka domaćina, nova dva pogotka Avellina, koji je preokrenuo rezultat u samo 11 sekundi! Prvo je realizirao kazneni udarac, a zatim pogodio za vodstvo 3:2.

Pet minuta poslije, a dvije minute i 41 sekundu prije kraja izjednačenje na 3:3, ali 48 sekundi nakon trećeg pogotka domaćina, novi pogodak Avellina. Daničić iz slobodnog udarca. Četvrti pogodak Dubrovčanina ove sezone. Vrijeme prolazi, bliži se kraj utakmice, s tih 4:3 Avellino, računamo, skače s osmog na sedmo mjesto, imat će 30 bodova, a ima dvije utakmice manje od Aniene, sastava na petom mjestu, koji ima 32 boda. Catania na devetom mjestu će imati četiri boda manje, a odigrala je utakmicu više.

Sprema se naslov: Dubrovčanin pogodio za novu pobjedu Avellina protiv Rome, i to usred Rima, i to unatoč domaćinskom suđenju.

Nažalost, sve je to vrlo brzo palo u vodu, tuga Avellina u zadnjih 16 sekundi utakmice. Domaćin s dva pogotka slavi u zaostaloj utakmici 16. kola, sad ima 42 boda i utakmicu manje od lidera, Pesara, koji je osvojio 46 bodova. Daničić i ekipa ostaju na 27 bodova i na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje za prvaka.

Inače, znate li kako je Sandro Abate Avellino u prvom dijelu pobijedio Romu kod kuće s 5:4?

Odgovor: pogotkom sekundu prije kraja utakmice!

03. svibanj 2024 05:48