StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Marinko Mavrović objavio popis igrača za nastup u prve dvije utakmice elitog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2023. - 17:12

Prvi krug kvalifikacija je prošla s uspjehom, bez poraza u konkurenciji Mađarske i Izraela, potom doznala suparnike u elitnom krugu kvalifikacija. Njemačka, Slovačka i Francuska stoje našima na putu do Svjetskog prvenstva. Prvo mjesto donosi željeno. Drugo, ako su među četiri najbolja drugoplasirana (pet je skupina), ostavlja još jednu mogućnost, posljednju za otići na najvećeg natjecanje (doigravanje, dva para, doma i vanka, bolji ide na SP).

Hrvatska elitni krug kvalifikacija otvara 16. rujna u Chemnitzu protiv Njemačke, a zatim će u Puli 20. rujna dočekati Slovačku.

Izbornik Marinko Mavrović je objavio popis kandidata za prva dva nastupa. Očekivano na tom popisu su dvojica igrača Squarea, vratar Zoran Primić i Marko Kuraja, te najbolji koji je ponikao u Gospinom polju, Dario Marinović, koji se nakon sezone igranja za matični klub opet otisnuo izvan granica Lijepe naše, evo ga u prvaku Italije, Feldi Eboliju.

Mavrović je od vratara još pozvao Filipa Baškovića (Novo Vrijeme) i Antu Piplicu (Futsal Dinamo), te Kristiana Čekola (Futsal Dinamo), Duju Kusturu (Olmissum), Kristijana Postružina (Futsal Dinamo), Matea Mužara (Futsal Dinamo),  Nika Vukmira (Stanoinvest Futsal Pula), Josipa Jurlinu (Olmissum), Franca Jelovčića (Royal Sporting Club Anderlecht), Luku Perića (Futsal Dinamo), Davida Mataju (Stanoinvest Futsal Pula) i Antonia Sekulića (Olmissum).

- Na popisu nema Jelavića, koji se oporavlja od operacije koljena, svi ostali igrači na koje računam su spremni. Početak je vrlo važan, bilo bi sjajno krenuti dvjema pobjedama kako bismo dvoboje s Francuzima dočekali sa stopostotnim bodovnim učinkom. Svi smo optimisti, uvjeren sam da će dečki biti na najvišoj razini, a svi težimo istom cilju - želimo da Hrvatska poslije 23 godine dohvati nastup na Svjetskom prvenstvu – izjavio je za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza Mavrović.

Hrvatska je na SP-u igrala samo 2000. godine kad je zauzela peto mjesto, a Dubrovčanin Božidar Bobo Butigan bio izabran za najboljeg vratara prvenstva.

28. travanj 2024 07:48