StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

KSW JE OKRENUO BROJ KONAVLJANINA Gladiator Karlo Caput: ‘Nije me zanimalo ni tko je suparnik, ni gdje se borim, odmah sam prihvatio poziv‘

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2020. - 13:30
KSW, poljska organizacija, koja je odavno svjetski poznata, njezine priredbe su 'par excellence', potvrdila je: Karlo Caput će se boriti protiv Poljaka Macieja Kazieczka, koji je sedam dana prije borbe ostao bez suparnika. Tražili su zamjenu. Konavljanin, član UFC Gladiator, iako je borba već u subotu, 29. kolovoza, nije se puno razmišljao kad su ga nazvali. 

- Odmah sam prihvatio. Nisam znao kad su me nazvali ni gdje imam doć, ni tko je suparnik, ništa, ali taj poziv se ne odbija! - rekao je Caput, koji će put Varšave. Glavni grad Poljske je domaćin te 54. KSW priredbe. 

Suparnik ima skor 6/1. Dobio je 27-godišnji Kazieczko posljednje tri borbe. Zadnju je imao u prosincu prošle godine. Caput se nije borio već godinu i pol dana. S osam pobjeda je otvorio profesionalnu MMA karijeru. Nije uspio dobiti i tu devetu borbu koju je imao na priredbi Extreme Fighting Championshipa u Johannesburgu, nije uspio iznenaditi aktualnog prvaka, vlasnika pojasa, tamnoputog Igeua Kabesa. 

image
Kabesa i Karlo Caput uoči borbe u Johannesburgu 2019. godine


- Trebao sam novu borbu imati u travnju ove godine, ali je ona otpala zbog koronavirusa. Zatim sam se trebao boriti prije neki dan, ali jutro prije vaganja moj je suparnik otkazao nastup, te sam ostao i bez te borbe. Najvažnije, non stop sam u treningu. Spreman sam. Naučio sam dosta i iz tog prvog poraza - istaknuo je Konavljanin, koji je kategorija do 66 kilograma, a čeka ga u Varšavi u subotu borba u kategoriji do 70 kilograma. Međutim, niti u jednom trenutku se nije razmišljao kad su ga nazvali iz KSW-a. 

- Svi znaju što je KSW, i kad su me nazvali, pitali jesam li spreman uskočiti kao zamjena, nije me zanimalo ni tko je suparnik, ni u kojem se gradu borim, niti činjenica kako je to kategorija iznad moje... Odmah sam prihvatio poziv jer je to KSW. Sad, kad su mi potvrdili da su me izabrali, sjst ću s ekipom iz kluba te pogledati kakav je suparnik, što treba napraviti, na što treba pripaziti, a sve kako bi opravdao poziv - rekao je Caput.

image
Karlo Caput
28. travanj 2024 00:25