StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Budi se Gladiator, potvrđeno: Gordan Lovrić ide prvo na Svjetsko amatersko MMA prvenstvo, dok Karla Caputa i Luku Milidragovića čeka....

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2022. - 20:12

Vraćaju se borilačke priredbe, polako, ali se vraćaju. Bit će ih, nadaju se, sve više i više, naravno, ukoliko vražja korona opet ne pojača. Zelg Galešić, proslavljeni pulski MMA borac, najavio je jednu, koja će se održati u subotu, 30. travnja, u Medulinu.

- Gordan Lovrić će se boriti protiv Matea Bolfana – potvrdio je Galešić nastup Lovrića, člana dubrovačkog Gladiatora, uz napomenu kako će se u dvorani u Medulinu održati prvo finala seniorskog prvenstva Hrvatske u slobodnim borbama, a navečer ukupno četiri profesionalne borbe.

- Jedna od te četiri borbe je borba između Lovrića i Bolfana. To je kategorija do 66 kilograma – dodao je Galešić.

Lovrić je 24-godišnjak, koji je trenirao prvo plivanje, a s jedanaest godina je pokucao na vrata dvorane Gladiatora. Bio je amaterski prvak Hrvatske u MMA, osvojio je turnir u grapllingu, te jiu-jitsu...

- U Gladiatoru imamo sreću što su Antun Račić, Maro Perak, Kristijan Perak, Ante Delija, Karlo Caput... prošli dosta toga, učili i naučili, te to znanje prenose na nas mlađe. Zatim, svojim uspjesima su učinili da svatko zna za dubrovački Gladiator, a što je nama otvorilo vrata mnogih velikih klubova po svijetu, te smo zahvaljujući tome mogli i mi učiti od najuspješnijih svjetskih boraca, te napredovati – istaknuo je Gordan, koji je znao ići i u Kanadu, te trenirao s najboljim svjetskim borcima. Ne zaboravljaju se treninzi s UFC borcem Nasratom Haqparastom, sparing s Roryjem MacDonaldom, Georgesom St-Pierreom, koji je osam puta obranio naslov UFC prvaka...

Bolfan je Zagrepčanin, koji je na vrata dvorane UFK Novi Zagreb došao sa 16 godina, a koji je MMA izabrao zbog Mirka Filipovića.

- Gordan je imao jednu profesionalnu borbu, bilo je to na Noći Gladiatora prije pet godina, ali je imao dosta amaterskih, te je stekao određeno iskustvo. Njega prije borbe u Medulinu čeka nastup u Amsterdamu od 22. do 27. ožujka na Svjetskom amaterskom MMA prvenstvu – otkrio je Kristijan Perak.

image
Gordan Lovrić i Luka Milidragović na treningu
Tonči Vlašić

Krajem ovog mjeseca će u akciju još dva člana Gladiatora, Karlo Caput i Luka Milodragović. Njih dvojica će braniti boje dubrovačkog kluba na priredbi FNC-a u Zaboku, u subotu, 26. ožujka, s početkom u 19 sati.

Milidragović se iskazao prije dvije sezone, stigao do polufinala FNC-a, sad ga u lakoj kategoriji do 70 kilograma čeka Jovan Kandić iz Srbije, a Caput će se botiti protiv 26-godišnjeg Grka Georgea Kaisidisa. Kandić je dobio tri od četiri borbe, Kaisidis sve tri. 

S devet godina je Milidragović počeo trenirati karate u dubrovačkom Kakatu. U Gospinom polju je radio pod paskom Želja Perkovića.

- U to vrijeme su se počele održavati u Gospinom poju Noći Gladiatora, bilo je to vrijeme kad je Maro Perak počeo nastupati na većim priredbama, odlaziti u Rusiju, na Daleki istok, zatim i Kristijan Perak, pa Ante Delija, Antun Račić... Kad bi se sredila dvorana za Noć Gladiatora, gledao sam te završne treninge Mara, Kristijana, Ante, Antuna te ostalih, zatim borbe, te poželio da i ja nastupim jednog dana na Noći Gladiatora. S 15 godina sam došao na MMA trening. Nedugo nakon toga osvojio naslov kadetskog prvaka Hrvatske. Nagrađen sam od strane Dubrovačkog saveza športova. I kad je početak bio tako uspješan, više nisam pomislio odustati, već bi nakon svakog novog uspjeha težio još većem uspjehu – rekao je Luka, koji je skupa s Lovrićem trenirao u Kanadi.

I dok Lovrić i Milidragović tek počinju pisati svoju profesionalnu karijeru iza Caputa je jedanaest borbi među najboljima, ostvario je osam pobjeda. Ne zaboravlja se kako se borio na priredbi Extreme Fighting Championshipa u Johannesburgu protiv Igeua Kabese, ni manje, ni više nego aktualnog prvaka EFC-a, vlasnika pojasa. Iako je poražen, dojam koji je ostavio, donio mu je potom i nastup u KSW-u. Gladiator se može pohvaliti kako je čak pet njegovih boraca nastupilo na priredbi sjajne poljske organizacije. Prije Karla tu čast su imali Maro Perak, Ante Delija, Srđan Marovića i Antun Račić, koji je ispisao povijest KSW-a postavši prvi prvak bantam kategorije.

image
Karlo Caput na 54. priredbi KSW-a, uoči borbe s Poljakom Maciejom Kazieczkim
Sebastian Rudnicki/Ksw Za Dubrovački Vjesnik
26. travanj 2024 18:39