StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Kad se to dogodilo, opet se ‘probudio‘ Square, hoće li Dario Marinović opet biti ‘s Lapada bura‘?

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2022. - 12:22

Odlazi veliki igrač i prava je šteta što odlazi! – napisao je jedan navijač Jimbee Cartagene, a drugi dodao: Tužna vijest za mene.

Dva su to komentara na vijest kako su Jimbee Cartagena, španjolski prvoligaš i 32-godišnji Dario Marinović zaključili suradnju, tj. kako nisu potpisali novi ugovor. Dvije godine je Marinović, najbolji igrač ponikao u Gospinom polju, aktualni hrvatski reprezentativac koji je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, nosio dres ambicioznog španjolskog prvoligaša, koji je i ove sezone, kao i prethodne, nastup u doigravanju za prvaka zaključio u četvrtfinalu.

Sezonu smo zaključili prerano nego smo željeli – istaknuto je u osvrtu na sezonu Jimbee Cartagene. Ističe se kako su 'rojiblancosi' zaslužili puno više. Sve do zadnjeg kola Marinović i ekipa su držali drugu poziciju za doigravanje, ali nekoliko neodlučenih rezultata protiv ekipa sa začelja 'bacila' su ih na peto mjesto, te se u domu Valdepeñasa, a ne u Cartageni odlučivalo na kraju tko će u polufinale.

Marinović je prve sezone postigao 10 pogodaka, ove bio drugi strijelac momčadi s 14 pogodaka, a tome je dodao i pet asistencija (i prvi strijelac, Solano sa 16 pogodaka, napustio je također Cartagenu). U završnici prvenstva, te u doigravanju je tresao mreže, svako malo se isticalo kako Marinović drži Jimbee Cartagenu u igri za viskok plasman. Znao je naći svoje mjesto i u najboljoj momčadi kola.

image

Dario Marinović je u 21. kolu izabran u najbolju petorku kola španjolskog prvenstva

image

Dario Marinović (Jimbee Cartagena)

Sad, kad se dogodio razlaz Jimbee Cartagene i Marinovića, tj, kad suradnja nije produžena, opet se probudio Square, koji gori od želje vidjeti svog malog opet u 'crveno plavom' dresu, u kojem je počeo karijeru. Posljednje informacije, iako nema potvrde iz kancelarije dubrovačkog kluba, govore kako su okrenuli njegov broj, i ne samo njegov. Šteta u cijeloj priči, ako je tako i ako se to dogodi, što je Marko Kuraja otišao u Olmissum...

23. travanj 2024 19:44