StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Kakato ima državnu prvakinju - Agata Bjelica do zlata s tri pobjede i bez izgubljenog boda

Piše Tonči Vlašić
22. prosinca 2023. - 21:49

Karate klub Kakato ima državnu prvakinju. Agata Bjelica je na Prvenstvu Hrvatske u katama za mlađe uzraste, koje se održalo u Đakovu, najbolja u kategoriji ‘Ciciban‘ do 7 godina. Osvojila je zlato s tri pobjede i, što se posebno ističe, bez izgubljenog boda.

- Ovo je prvi Agatin nastup na državnom prvenstvu, ali unatoč tome priželjkivali smo dobar rezultat budući se iskazala na prethodnim natjecanjima. Nakon zlata na županijskom prvenstvu bila je i ukupna pobjednica Dalmatinske lige. Sad je još bolja bila na državom, te se naš klub može pohvaliti s ovim njenim sjajnim uspjehom – istaknuo je Željo Perković, trener Kakata.

Dubrovački klub je na državnom prvenstvu nastupio s ukupno troje natjecatelja.

- Leon Obad, koji je također ukupni pobjednik Dalmatinske lige, ostao je ovaj put bez plasmana. Nakon poraza na startu, imao je repasaž, te u njemu jako dobar nastup. Očekivali smo pobjedu, ali je na iznenađenje svih poražen s 1:2. Čak je i trenerica suparnika istaknula kako je iznenađena sudačkom odlukom. Marta Bjelica je bila favorit u svojoj kategoriji nakon pobjede na startu, ali potom je izgubila iako suparnica nije imala ni blizu dobar nastup, a isto se dogodilo i u repasažu. Tako je na kraju ostala bez plasmana iako je u ovom trenutku najbolja u svojoj kategoriji. Što reći nakon svega, treniramo i pripremamo za natjecanja, odradimo na njima sve kako treba, ali suci, dalo bi se raspravljati o njihovoj kvaliteti, donose odluke koje razočaraju natjecatelje. Ponavljam, oni vrijedno treniraju, svoju kvalitetu potvrde na natjecanju, ali medalje na kraju odnesu djeca koja ih u ovom trenutku nisu zaslužila. Nama ostaje nastaviti s radom te se nadati kako će kvaliteta prije ili kasnije biti priznata i nagrađena – rekao je Perković ne krijući zadovoljstvo uspjehom Agate Bjelice, ali i nezadovoljstvo što su Leon Obad i Marta Bjelica ostali bez plasmana iako su, ističe, na prvenstvu pokazali više od suparnika.

image

Agata Bjelica (Kakato)

Tonči Vlašić/
27. travanj 2024 07:36