StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Jedan Luka Gašpar ne čini proljeće, Metković unatoč sjajnom Pločaninu do prve pobjede i bodova u Super ligi, hoće li treća biti sreća za Hajduk?

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2023. - 13:57

Luka Gašpar je bio najbolji pojedinac utakmice u kojem je njegov Zrinjevac dočekao Metković. Dobio je sve četiri discipline, ali unatoč tome što je Pločanin donio zagrebačkom sastavu čak 8 poena, ogled 2. kola donio je prvu radost za jednog superligaša iz Dubrovačko-neretvanske županije. Metković je slavio s 14:12, te stigao do prvih bodova, dok je dubrovački Hajduk, novak u Superligi, i dalje bez boda.

Gašpar je u prvom krugu s 13:2 dobio Antonia Prlaguzića, dva puta slavio na ‘gumama’, 48:46 protiv Andrije Ćorluke u brzinskom izbijanju, a zatim s Jadranom Grančićem bolji 41:37 u štafeti protiv Ćorluke, koji je igrao s Markom Jerčićem. I onda u posljednjem krugu, u paru s Igorom Hajsekom 10:4 bolji (opet) od Ćorluke, koji je sad igrao s Milom Vidovićem.

Metković je u prvom krugu dobio dvije od četiri discipline (Mile VIdović i Jure Krstičević par, a Ivica Krstičević, Matko Gabrić i Andrija Ćorluka trojku), kao i u trećem, posljednjem krugu (bolji u dva od tri para, Jure Krstičević i Marko Jerčić, te Matko Gabrić i Markica Dodig), dok je na ‘gumama’ slavio u tri od pet disciplina (Marko Jerčić u brzinskom izbijanju, te Markica Dodig u preciznom, kao i Mile Vidović).

Metković je na startu izgubio od Bistona kod kuće 17:9, dok je Zrinjevac istim rezultatom slavio kod Vargona u Rijeci (Gašpar je tad dobio tri od četiri discipline).

Hajduk je na startu poražen u Srebrenom od Svetog Jakova s 20:6,  a sad u 2. kolu s 24:2 u Poreču od Istre Poreč.Sveti Jakov je u 2. kolu dobio Vargon sa 16:10, dok je ogled Pula - Bistion odgođen.

Poredak: 1. Istra Poreč 6 bodova, 2. Sveti Jakov 6 bodova, 3. Biston (utakmice manje) 3 boda, 4. Zrinjevac 3 boda, 5. Metković 3 boda, 6. Pula (utakmice manje) bez boda, 7. Vargon bez boda, 8. Hajduk bez boda.

U 3. kolu Hajduk dočekuje Pulu za koju igra Gracija Stjepčević, mali iz Boke, koji je godinama branio boje dubrovačkog kluba, a Metković je domaćin Svetom Jakovu. Još igraju Vargon – Istra Poreč, te Biston za kojeg igra Mario Bajo i Zrinjevac. Bajo je na startu protiv Metkovića dobio dvije discipline (pojedinca u prvom krugu, i par u trećem), a u trećoj disciplini osvojio poen (15:15 u preciznom izbijanju protiv Prlaguzića).

04. svibanj 2024 17:31