StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Bio je ždrijeb, Iva, Petrunjela i Ivana doznale suparnice na startu Oceania Opena u Australiji, zanimljivo tko čeka judašicu Dubrovnika 1966.

Piše Tonči Vlašić
9. studenog 2023. - 20:55
Iva Oberan (plavi kimono) protiv Rumunjke Florentine Ivanescu na IJF Grand Slamu u Bakuu 2023. godineGabriela Sabau/ijf/

Iva Oberan će prva na tatami na Oceania Openu u Perthu, i to u petak, 10. studenog. Slobodna je judašica Župe dubrovačke u 1. kolu, nositeljica je u kategoriji do 63 kilograma, i čeka pobjednicu borbe između Brazilke Tamires Crude i Talijanke Flavie Favorini. Potonju je između ostalog dobila prije dvije godine u Gospinom polju na Europskom seniorskom kupu. Četiri puta su bile suparnice Oberan i Favorini. Dva puta još dok su bile kadetkinje, te dva puta u seniorskoj konkurenciji. Prvu borbu je dobila Favorini, zadnje tri Oberan. Protiv Crude se do danas Iva nije borila…

Petrunjela Pavić i Ivana Šutalo nastupaju drugog, posljednjeg dana Oceania Opena. Pavić u kategoriji do 78, a Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma. Zanimljivo, Pavić čeka borba protiv Litvanke Migle Julije Dudenaite, koju je dobila prošli tjedan na startu Europskog seniorskog prvenstva u francuskom Montpellieru. Bude li opet judašica Dubrovnika 1966. uspješna, čekat će je nositeljica, Emma Reid iz Velike Britanije.

Šutalo se pak bori na startu protiv njemačke reprezentativke Samire Bouizgarne. Pobjeda judašicu Dubrovnika vodi u finale kvalifikacijske skupine, a tamo će je čekati ili Brazilka Beatriz Souza, vlasnica bronce s posljednjeg SP-a, ili Indijka Tulika Maan.

Na Oceania Openu nastupaju 299 judoka iz 64 države s pet kontinenata. Oberan, Pavić i Šutalo nastupaju u Australiji pod vodstvom Matea Semiza.

27. travanj 2024 23:28