StoryEditorOCM
OstaloAUSTRALIJO, EVO NAS!

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Ivana Šutalo pod vodstvom Matea Semiza na Oceania Openu u Perthu: ‘San o olimpijskoj slavi‘

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2023. - 19:21

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Mateo Semiz stigli su u Perth gdje ih 10. i 11. studenog čeka nastup na Oceania Openu. U četvrtak će im se priključiti Ivana Šutalo. 

U Australiju će doći judoke iz ukupno 67 država s pet kontinenata, domaćin je 68. reprezentacija. Oberan nastupa u kategoriji do 63 kilograma u kojoj su prijavljene 22 judašice, Pavić je u kategoriji do 78 kilograma među 19 prijavljenih, a Šutalo je u kategoriji preko 78 kilograma gdje je 16 judašica.

Prva nositeljica u kategoriji do 63 kilograma je iskusna, 31-godišnja Australka, Katharina Haecker, aktualna kontinentalna prvakinja, koja je nastupala pod olimpijskim krugovima u Riju 2016. i Tokyju 2021. godine, u kategoriji do 78 kilograma broj jedan je Alina Boehm, 25-godišnja reprezentativka Njemačke, koja je u subotu na Europskom prvenstvu u francuskom Montpellieru osvojila zlato, a u kategoriji preko 78 kilograma prva nositeljica je 26-godišnja Kineskinja Shiyan Xu, prošle godine doprvakinja Azije, a 2021. prvakinja.

image

Mateo Semiz

Tonči Vlašić/

Oberan i Pavić su proteklog tjedna bile sudionice Europskog seniorskog prvenstva gdje su bile uspješne na startu, a zatim su poražene, Iva od Nizozemke Joanne Van Lieshout, osvajačice bronce na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, a Petrunjela od Izraelke Inbar Lanir, aktualne svjetske prvakinje, koja je na EP-u osvojila broncu.

Oberan, članica Župe dubrovačke, nastupa prvog dana Oceania Opena, u petak, 10. studenog, a Pavić (Dubrovnik 1966.) i Šutalo (Dubrovnik) u subotu, 11. studenog. Ždrijeb je u četvrtak, 9. studenog, u 14 sati po lokalnom vremenu, a 7 sati po hrvatskom vremenu.

image

Međunarodni judo turnir Oceania Open - Perth 2023.

- Ne propustite vidjeti judoke koje se bore za mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Svaki meč, svako bacanje, svako držanje ima značaj u ostvarivanju snova o olimpijskoj slavi – tako su organizatori Oceania Opena pozvali gledatelje u HBF Arenu.

26. travanj 2024 03:47