StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Iva Oberan bez četvrtfinala EP-a, trener Mateo Semiz: ‘Dobro je krenula u borbu, dominirala u gardu. U jednoj situaciji je pri padu udarila glavom u strunjaču...‘

Piše Tonči Vlašić
4. studenog 2023. - 15:04

Iva je dobro krenula u borbu, dominirala u gardu. U jednoj situaciji je pri padu udarila glavom u strunjaču nakon čega se nije mogla dovoljno oporaviti da bi pobijedila u borbi – oglasio se trener Mateo Semiz petnaestak minuta nakon poraza Ive Oberan u osmini finala Europskog seniorskog prvenstva u Montpellieru.

Nije uspjela dobiti Joannu Van Lieshout, vlasnicu bronce sa Svjetskog prvenstva u Dohi. Borile su se na tatamiju broj 4 u Areni, koja prima 10.000 gledatelja, i to u trenutku kad je na tribinama bilo više od 8.000 gledatelja.

Do jučer je bilo 2:2 u međusobnim ogledima. Četvrti se dogodio krajem ožujka ove godine na IJF-ovom Grand Prixu u Tbilisiju. Nizozemka je bila bolja, a tad je judašica Župe dubrovačke imala dva, tri napada nakon kojih je Van Lieshout pala na koljena. Pamti se kako je Iva išla raditi polugu, ali umjesto da je napravila još jedan korak, te je prošla, poskočila je i bila iznad Van Lieshout, koja je zatim podignula i potegnula Ivu, koja je pala. Bio je to wazari, koji je odlučio. I tad je Semiz istaknuo: Šteta, baš šteta, jer Nizozemki Iva ne leži.

Van Lieshout je potom na SP-u u Dohi osvojila broncu, svoj najveći uspjeh. Napravila veliki korak u lovu na mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine, a gdje želi nastupiti i Iva Oberan. Za sad je unutra. Trenutno je članica Župe dubrovačke na 22. mjestu svjetske rang liste. Na EP-u je imala dije borbe. Prvu protiv Turkinje Minel Akdeniz dobila je dobila... 

U nedjelju, 5. studenog, na tatami će i Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma.

04. svibanj 2024 02:46