StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Hrvatska prva bez poraza, režiser prijenosa je kamere usmjerio prema vratarima, a na našim vratima je bio broj jedan Squarea!

Piše Tonči Vlašić
7. ožujka 2023. - 20:15

Želja naših je bila zaključiti prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa stopostotnim učinkom. To se na kraju nije dogodilo, ali su bez poraza, nakon tri pobjede – remi. Prvo mjesto u skupini i elitno kolo kvalifikacija osigurali su i prije zadnjeg nastupa u kojem su bili gosti Mađarske u Deberecenu. Rezultat 1:1. Izjednačili su pogotkom Perića dvije minute prije kraja. Pal je doveo domaćina u vodstvo sedam minuta prije, u 31. minuti.

KONAČNI POREDAK 1. Hrvatska 10 bodova, 2. Mađarska 5 bodova, 3. Izrael 1 bod.

Dario Marinović je zbog febre propustio ogled, ne i preostala dva reprezentativca ponikla u Gospinom polju, koja je pozvao izbornik Marinko Mavrović. Zoran Primić je bio na vratima, igrao je i Marko Kuraja. Nakon prvog poluvremena režiser prijenosa je kamere usmjerio prema vratarima, koji su bili najbolji u ne baš kvalitetnoj predstavi.

image

Zoran Primić, Dario Marinović i Marko Kuraja, hrvatski malonogometni reprezentativci

Tonči Vlašić/

Primić je toliko toga obranio. Na kraju ga je, kad se lovio zaostatak, Mavrović povukao na klupu. Hrvatska je zaigrala na sve ili ništa, te uspjela izjednačiti. Nakon toga je Mađarska pokušala sve ili ništa, Primić opet na vratima, te su naši imali priliku doći i do pobjede. Pamti će se pokušaj Duje Kusture preko cijelog terena na praznu baru, a potom i slalom Franca Jelovčića...

Elitno kolo kvalifikacija izborili su pobjednici svih dvanaest skupina, a to će uspjeti i četiri najbolja drugoplasirana sastava, dok će preostalih osam drugoplasiranih, među njima je i Mađarska,  razigravati za preostala četiri mjesta, za mjesto među 20 reprezentacija, koje će ždrijebom, 5. srpnja, biti raspoređene u pet skupina. Pobjednici skupina elitnog kruga idu na SP, a četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije imaju dodatnu priliku. Ždrijebom će se odraditi dva para. Pobjednici tih dvoboja također idu na SP.

Hrvatska čeka na svoj drugi nastup na SP-ima 23 godina.

28. travanj 2024 02:21