StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Hajduk se vratio u igru, dobio županijski derbi, te sad ostanak u Super ligi nije više nemoguća misija

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2024. - 13:38

Dva su kola još do kraja prvog dijela Super lige, a evo u 12. kolu nove pobjede boćara Hajduka, druge ove sezone. Dobili su županijski ogled protiv Metkovića u Srebrenom 14:12, te su i dalje zadnji, osmi, ali sad sa samo bodom zaostatka za predzadnjim Vargonom, te s tri boda manje od šestog Zrinjevca.

U predzadnjem kolu Hajduk ide u Bast, gost je Bistona, lidera prvenstva, a na kraju dočekuje zagrebačkog Zrinjevac, koji je iduće kolo domaćin Istri Poreč, koja je trenutno druga s dva boda manje od vodećeg (treća Pula ima tri boda manje od Bistona, a bod manje od Istre Poreč, ali utakmicu manje). Vargon? Gost je Metkovića u 13. kolu, a na kraju domaćin Bistonu. Metkovci su peti, imaju pet pobjeda i sedam poraza. Ne mogu dole, mogu jedino gore za jedno mjesto (Sveti Jakov 18 bodova, a Metković 15 bodova, Sveti Jakov je bolji međusobno).

Zadnja dva ispadaju, ali tko će to biti neće se znati nakon iduća dva kola, već nakon osam. Naime, nakon iduća dva kola se liga dijeli, četiri najbolja igraju Ligu za prvaka, a plasirani od petog do osmog mjesta Ligu za ostanak. U drugi dio se ne prenose rezultati ostvareni protiv klubovi protiv kojih se ne igra u tom drugom dijelu, već samo izravnih suparnika. S obzirom na rezultate, ukoliko Sveti Jakov bude u Ligi za prvaka, tad Vargon gubi četiri boda. Tri boda jer je pobijedio kod kuće Sveti Jakov i bod jer je odigrao neodlučeno protiv Istre Poreč, a ako Metković skoči na četvrto mjesto, te gurne Sveti Jakov u Ligu za ostanak, tad Vargon gubi samo jedan bod, a Hajduku će se brisati ova pobjeda protiv Metkovića.

Hajduku Liga za ostanak počinje već u zadnjem kolu ovog dijela sezone. Zrinjevac mora dobiti u Srebrenom. Mora.

Nakon prvog kruga županijskog derbija, prve četiri discipline, bilo je 4:4 (Mile Vidović i Andrija Ćorluka su dobili pojedinca 13:8 protiv Josipa Glavinića odnosno 10:9 protiv Miroslava Petkovića), a domaćin je dobio par (Nikola Maroević i Božo Čupić – Jure Krstičević i Marko Jerčić 11:4) i trojku (Renato Markoč, Matijas Grančić i Pero Fiorović – Ivica Krstičević, Marko Gabrić i Marko Dodig 10:8). Potom gume 6:4 za Hajduka (brzinsko izbijanje: Ali Asker Recep – Matko Gabrić 35:14, Josip Glavinić – Marko Jerčić 32:40, precizno izbijanje: Miroslav Petković – Ivica Krstičević 13:7, Nikola Maroević – Mile Vidović 20:9, štafeta: Matijas Grančić i Ali Asker Recep – Andrija Ćorluka i Marko Jerčić 44:47), te zadnji krug, kao i prvi, 4:4 (bližanje i izbijanje u krug: Miroslav Petković – Mile Vidović 22:20, par klasično: Nikola Maroević i Pero Fiorović – Ivica Krstičević i Markica Dodig 10:3, Renato Markoč i Božo Čupić – Jure Krstičević i Andrija Ćorluka 4:10, te Josip Glavinić i Matijas Grančić – Marko Jerčić i Matko Gabrić 3:8).

Županijski derbi sudili su Petar Biočić i Miro Vranješ, te Mato Barišić i Lari Delo.

04. svibanj 2024 15:35