StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Gotovo tri minute je Iva Oberan držala u šaci svjetsku doprvakinju i vlasnicu olimpijske bronce, drugu sa svjetske rang liste!

Piše Tonči Vlašić
5. kolovoza 2023. - 13:00

Iva Oberan je sjajno počela borbu s 29-godišnjom Kanađakom Catherine Beauchemin Pinard, aktualnom doprvakinjom svijeta i vlasnicom olimpijske bronce iz Tokyja, drugoplasiranom sa svjetske rang liste. Wazari nakon 18 sekundi. Vodstvo, koje je 22-godišnja članica Župa dubrovačke i hrvatska reprezentativka pod vodstvom Matea Semiza, šefa struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i trenera hrvatske reprezentacije, držala gotovo tri minute.

Tad je Kanađanka izjednačila, a kako je jedna od najboljih judašica svijeta isto uspjela još jednom, izborila je prolaz dalje, u polufinale kvalifikacijske skupine do 63 kilograma, a Oberan je zaključila nastup na Mastersu u Budimpešti.

Oberan je drugu godinu za redom na Mastersu. Sam nastup na njemu znači kako je u samom vrhu. Trenutno zauzima 21. mjesto na svjetskoj rang listi. Smiješi joj se nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine. Iza sebe ima samo ove godine dva baš lijepa rezultata, brončana na Grand Prixu u Portugalu, te isto tako na Grand Prixu u Dushanbeu.

image

Iva Oberan - ovaj put nije išlo

Gabriela Sabau/ijf/

Šteta što sad nije imala sreće prilikom ždrijeba Mastersa, što je odmah na startu morala na drugu nositeljicu, šteta što je nakon vodstva više pazila da ne završi u parteru jer tu je Kanađanka majstor (na taj način je izgubila od nje na SP-u), što nije krenula u novi napad, upustila se u rizik...

Kanađanka ima daleko veće iskustvo od Ive, koja je unatoč porazu potvrdila u borbi s drugom sa svjetske rang liste kako nije slučajno sudionica Mastersa.

27. srpanj 2024 06:30