StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Gore se sve zna, ali se ne zna dole, uglavnom, Sokol čeka, a koga će dočekati?

Piše Tonči Vlašić
21. lipnja 2022. - 14:38

Zadnje kolo odlučuje u južnoj skupini Druge hrvatske lige, trećem rangu. Ne o pobjedniku, to je Torcida Osojnik, koja je već otvorila šampanjac. Prije dva kola je bilo jasno kako je za konkurenciju kasno, te kako će ona, a netko drugi, igrati u kvalifikacijama za drugi rang, Prvu hrvatsku ligu – jug.

Već se zna kako je, igra se u Metkoviću, Torcidu Osojnik čekaju Zlatan otok, koji je bio predzadnji, deveti u južnoj skupini Prve hrvatske lige, te Brela, sastav koji je slavio u Drugoj ligi srednja Dalmacija. Igrat će svatko sa svakim, a samo najbolji će igrati iduće sezone u drugom razredu.

Ali, zadnja kolo ‘para gaće’ kad je u pitanju začelje. Boćari HVIDRA-a Gromače su se spasili pobjedom kod Mokošice, te je sad pitanje, Mokošica ili Ploče. Ako Torcida Osojnik izbori veći rang, zadnji igra kvalifikacije za ostanak protiv Sokola, pobjednika četvrtog ranga, Županijske lige, a  ako ne uspije prvak ući u veći rang, tad zadnji ispada, a predzadnji će na Sokola.

DRUGA HL - DUBROVNIK NERETVA

Rezultati 17. kola: Rijeka – Slivno 12:12, Torcida Osojnik – Ploče (odgođeno), Postranje – Slaven 9:15, Mokošica – HVIDRA Gromača 9:15, Umčani – Omladinac 18:6.

Poredak: 1. Torcida Osojnik (utakmica manje) 41 bod, 2. Slaven 34 boda, 3. Slivno 33 boda, 4. Rijeka 29 bodova, 5. Postranje 29 bodova, 6. Umčani 22 boda, 7. Omladinac 17 bodova, 8. HVIDRA Gromača 16 bodova, 9. Mokošica 9 bodova, 10. Ploče (utakmica manje) 9 bodova.

Raspored do kraja, zaostala utakmica 17. kola, petak, 24. lipnja, u 16 sati: Torcida Osojnik – Ploče, posljednje, 18. kolo, nedjelja, 26. lipnja, u 16 sati: Slivno – Umčani, Omladinac – Mokošica, HVIDRA Gromača – Postranje, Slaven – Torcida Osojnik, Ploče – Rijeka. 

Zadnje Ploče imaju 9 bodova koliko i predzadnja Mokošica, ali Pločani imaju odigrati dvije utakmice, a Mokošica jednu. U petak, 24. lipnja, prvo Ploče u zaostaloj utakmici predzadnjeg kola idu u goste prvaku, Torcidi Osojnik, a dva dana poslije ugostit će u zadnjem kolu Rijeku. Tad je Mokošica gost Omladinca.

U slučaju istog bodovnog učinka Mokošica je u prednosti jer je u međusobnim ogledima protiv Ploča osvojila više bodova (4:1, Mokošica je u Metkoviću dobila Ploče 13:11, a u Srebrenom je bilo bez pobjednika, 12:12).

Ukoliko Ploče budu razigravale, tad će Sokol putovati u Putnikoviće, a ukoliko Mokošica bude na kraju igrala kvalifikacije, igrat će se ‘finale’ u Srebrenom. Termin je 9. srpnja. Torcida Osojnik kvalifikacije u Metkoviću igra od 1. do 3. srpnja.

01. svibanj 2024 06:42