StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Rijeka sama na vrhu, Ivo Butrica potpisao rezultat kola, a to je ujedno novi rekord prvenstva, derbiji Omladincu i Mokošici

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2023. - 16:51

SEMAFOR

Rezultati 7. kola: Umčani – Slaven 18:6, Omladinac – Postranje 13:11, Rijeka Mandaljena – Prud 18:6, Sokol – SUB Mokošica 9:15, odgođeno: HVIDRA Gromača – Torcida Osojnik.

Poredak: 1. Rijeka Mandaljena 18 bodova, 2.-4. Umčani, Omladinac i Postranje po 15 bodova, 5.-7. Slaven (utakmica manje), Torcida Osojnik (utakmica manje) i Prud po 9 bodova, 8. HVIDRA Gromača (dvije utakmice manje) 6 bodova, 9. SUB Mokošica 3 boda, 10. Sokol bez boda.

 

Omladinac je u svojoj Vodovađi u derbiju 7. kola trećeg razreda, Druge hrvatske lige Dubrovnik Neretva, svladao s 13:11 lidera, Postranje, a kako je Rijeka Mandaljena bila uspješnija od Pruda na svom terenu, došlo je do promjene na vrhu. Rijeka Mandaljena je novi lider. Sad ona kolo vodi sa šest pobjeda i jednim porazom, dok su Umčani, Omladinac i Postranje na diobi drugog mjesta s pet pobjeda i dva poraza. Umčani su petu pobjedu, kao i Omladinac, ostvarili na domaćem terenu s tim da im je zadatak bio dosta lakši. Opravdali su ulogu favorita protiv Slavena. Pobjeda 18:6.

Derbi 7. kola? Omladinac je nakon prvog kruga, prve četiri discipline vodio sa 6:2. Na gumama uspješnije Postranje, ali s 5:3. Brzinsko izbijanje bez pobjednika: Boris Vuksanović – Antonio Šabadin 31/43 – 31/42. I onda zadnji krug, Postranje su trebale pet poena za izbjeći poraz, šest za pobjedu, a izborili su (samo) četiri, te upisali drugi poraz.

- Očekivali smo dobiti trojku – priznat će nakon poraza u Vodovađi, ali su Ivan Kelez, Antonio Vojvodić i Antonio Šabadin protiv domaćih, Srećka Čupića, Pera Glavinića i Marka Todorovića, ostali praznih ruku – 7:6 za trojku Omladinca. Istim rezultatom u prvom krugu par je pripao gostima (Mato Njirić i Nikša KrijesĐuro Šabadin i Štefi Ljubimir 6:7)...

Omladinac je derbi protiv Postranja dobio igrajući u sastavu: Srećko Čupić, Ivica Fiorović, Miho Fiorović, Pero Glavinić, Nikša Krijes, Stanislav Matić, Mato Njirić, Kristijan Ramadan, Marko Todorović i Boris Vuksanović.

image

Boćari Omladinca iz Vodovađe

Tonči Vlašić/

Rijeka Mandaljena je preuzela vrh ostvarivši uspjeh protiv Pruda igrajući u sastavu: Ivo Butrica, Vlaho Butrica, Dubravko Dražeta, Dalibor Lahalo, Luko Ledinić, Jozo Maslać, Vlaho Radičević, Neđeljko Stipeljković, Ivica Zdraulić i Nikola Žeravica. Gosti su u Srebrenom dobro počeli ogled protiv Rijeke Mandaljene. U prvom krugu su osvojili tri poena (Ante Jakić dva, a Mario Marušić Toma jedan), zatim na prvoj disciplini na ‘gumama’ izjednačili na 5:5 jer je Josip Marušić bio uspješan u brzinskom izbijanju, ali u preostalih sedam disciplina do kraja Rijeka Mandaljena nije izgubila niti jednu, a dobila je čak šest te ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Ivo Butrica je potpisao najbolji rezultat kola u disciplini bližanje i izbijanje u krug – 29, a to je novi rekord sezone. Stari – 27 – bio je također u njegovom vlasništvu. Uz to je ostvario i najbolji rezultat kola u štafetnom izbijanju igrajući s Vlahom Radičevićem – 35, a isti rezultat ostvario je i dvojac Omladinca, Boris Vuksanović i Ivica Fiorović. Tonći Bulat iz Sokola je potpisao rezultat kola u preciznom izbijanju – 22, a Boris Vuksanović i Antonio Šabadin u brzinskom izbijanju – 31, te su izjednačili rekord prvenstva koji je do jučer držao Antonio Šabadin. U štafetnom izbijanju rekord prvenstva drže Luko Kelez i Ivan Kelez, igrači Postranja – 39, dok je Stanislav Matić (Omladinac) još uvijek rekorder u preciznom izbijanju – 24. Naravno, zbog nastupa Torcide Osojnik na završnici Kupa Hrvatske još nije zaključeno 7. kolo. Odgođena je utakmica HVIDRA Gromača – Torcida Osojnik.

Odigran je još jedan derbi u 7. kolu, derbi začelja u kojem je SUM Mokošica pobjedom u Dubravci protiv Sokola stigla do prvih bodova, dok je domaćin i dalje bez boda. Sokol – SUM Mokošica 9:15.

image

SUB Mokošica je došla do prvih bodova

Tonči Vlašić/

Nakon prvog kruga rezultat u Dubravci je bio izjednačen - 4:4, nakon ‘guma’ također - 8:8, a u zadnjem krugu na sva četiri terena odlučila je boća, dvije: Tonći Bulat – Ante Čikato u bližanju i izbijanju u krug 16:17, parovi: Luko Hendić i Ivan Pulić Ivo Jeljenić i Mislav Kristović 4:6, Stjepan Stojić i Miho Zvrko (Nikola Đuraš) – Tomislav Marušić i Matko Pendo 3:5, te Mihael Kukuljica i Božo ĐukaIvo Dedović i Ante Matković 5:5. Sokol tuguje, Mokošani slave, a njihovom uspjehu osim spomenutih, koji su igrali u zadnjem krugu, doprinio je i Ivo Matković.

8. KOLO

Subota, 21. listopada: Slaven – Torcida Osojnik, Prid – Sokol, nedjelja, 22. listopada: SUB Mokošica – HVIDRA Gromača, Postranje – Rijeka Mandaljena, Umčani – Omladinac.

02. svibanj 2024 11:27