StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Evo prilike vratiti Francuzima milo za drago, za onu tugu u Dubrovniku 26. rujna 2017. godine

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2023. - 15:10
Hrvatska, koja je 26. rujna 2017. igrala protiv Francuske u Dubrovniku. Dvojica Dubrovčana su tad bila u reprezentaciji, Dario Marinović (stoji, drugi s desna) i Maro Đuraš (čuči, prvi s lijeva)Tonči Vlašić

Hrvatska – Francuska 4:5 u Dubrovniku, eto prošlo je šest godina, ne pamtimo taj nastup naših odigran 26. rujna 2017. godine u Gospinom polju po dobrom. Nakon 1:1 u Francuskoj, poraz kod kuće, te ništa od Europskog prvenstva u Sloveniji 2018. godine. U uzvratnoj utakmici puna dubrovačka dvorana, više od 1200 gledatelja. Vodili su naši 1:0 i 2:1...

image

Hrvatska - Francuska 4:5. Uzvrat finala kvalifikacija za odlazak na EURO 2018. u Sloveniju odigran je u Dubrovniku, 26. rujna 2017. godine. Prva utakmica u Francuskoj 1:1...

Tonči Vlašić

Opet će Hrvatska i Francuska u par dana odigrat dvije utakmice. Ovaj put se vodi bitka tko će na Svjetsko prvenstvo. Naši su prošli prvu rundu bez greške, ovu drugu, elitni krug kvalifikacija, otvorili za pet. Dobili Njemačku u gostima i Slovačku kod kuće, te ih sad čeka Francuska, koja je u prvom krugu osvojila bod kod Slovačke i dobila doma Njemačku. Naši ako dobiju obje, gotovo je i prije zadnjeg trećeg kruga u kojem igramo doma s Njemačkom i u gostima kod Slovačke.

SKUPINA ‘C‘

Rezultati, 1. kolo: Slovačka – Francuska 4:4, Njemačka – Hrvatska 1:5, 2. kolo: Hrvatska – Slovačka 4:0, Francuska - Njemačka 6:2. 

Poredak: 1. Hrvatska 6 bodova (9:1), 2. Francuska 4 boda (10:6), 3. Slovačka 1 bod (4:8), 4. Njemačka bez boda (3:11).

Raspored 3. kola, 5. listopada: Njemačka – Slovačka, Francuska – Hrvatska, 4. kolo, 9. listopada: Slovačka – Njemačka, 10. listopada: Hrvatska – Francuska. Posljednja dva kola se igraju u prosincu (Hrvatska – Njemačka, Francuska – Slovačka, te Slovačka – Hrvatska, Njemačka – Francuska).

Pet je skupina elitnog kruga kvalifikacija. Pobjednici skupina idu na SP, četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije odlučit će o preostala dva putnika na SP. 

Marinko Mavrović, naš izbornik, a nekadašnji pomoćnik Mata Stankovića, najdugovječnijeg hrvatskog izbornika (ne zaboravlja se četvrto mjesto na Euru 2012.), objavio je popis igrača za oglede s ‘Galskim pijetlovima’. Očekivan, jer, momčad koja pobjeđuje, ne mijenja se, a u zadnjim uspjesima naših neizostavna su trojica igrača poniklih u Dubrovniku, u dresu Squarea: Dario Marinović, Zoran Primić i Marko Kuraja.

Marinović je bio strijelac jednog pogotka protiv Francuske 2017. godine u Dubrovniku, te u mnogim drugim utakmicama naših. Odavno je uz njegovo ime upisano – najbolji strijelac reprezentacije svih vremena. Četiri puta je igra na EURU, ali niti jednom na SP. Primić je debi na velikom natjecanju imao na zadnjem EURU, Kuraja lovi svoje prvo veliko natjecanje.

Marinović je od ovog ljeta član Feldi Eboli, prvaka Italije s kojim je prije neki dan osvojio Superkup Italije, a kojeg uskoro čeka debi u europskoj Ligi prvaka. Primić i Kuraja su sa Squareom otvorili sjajno novu sezonu pobjedama u Gospinom polju protiv Crnice te u gostima kod Stanoinvest Pule.

image

Zoran Primić, Dario Marinović i Marko Kuraja, hrvatski malonogometni reprezentativci

Tonči Vlašić/

HRVATSKA ZA FRANCUSKU

Marinko Mavrović je za oglede s Francuskom pozvao 15 igrača.

Vratari: Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo), bekovi: Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Futsal Dinamo), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Marko Kuraja (Square), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Josip Jurlina (Olmissum), Franco Jelovčić (Royal Sporting Club Anderlecht), napadači: Luka Perić (Futsal Dinamo), Dario Marinović (Feldi Eboli), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Antonio Sekulić (Olmissum).  

Prvo poluvrijeme protiv Francuske u kvalifikacijama za SP naši igraju u četvrtak, 5. listopada, u gostima, u Lavalu, od 21 sat, dok je uzvrat pet dana poslije, od 19 sati u Zagrebu, u Domu sportova. Hoće li naši malo prije 21 sat u utorak, 10. listopada, slaviti plasman na SP?

27. travanj 2024 18:33