StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U POREČU Dubrovkinja Klara Mitrović treći put sudila na Euru!

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2020. - 22:07
Završeno je Europsko juniorsko prvenstvo u Poreču. Hrvatska je osvojila jednu medalju. Solinjanka Ana Viktorija Puljiz je bila brončana u kategoriji do 52 kilograma. Ukupno su judoke iz dvadeset država osvajale medalje, a najviše uspjeha imala je Rusija, koja je izborila devet medalja od čega četiri zlata. Francuska himna se svirala tri puta, srpska dva puta, a po jednom himna Gruzije, Mađarske, Slovenije, Poljske i Češke.

Boje Hrvatske branilo je i četvero judoka iz klubova Dubrovačko-neretvanske županije, i to troje članova Dubrovnika 1966. (Josip Bulić, Petrunjela Pavić i Anđela Violić pod vodstvom trenera Matea Semiza), te Leon Đapić iz Judo kluba Ura Nage pod vodstvom trenera Mara Đapića.

Pavić je jedina od kvarteta sa samog hrvatskog juga ostvarila pobjedu, međutim, ozlijedila se u četvrtfinalnom porazu nakon čega nije mogla nastupiti ni u u repasažu.

Na tatamiju Intersport dvorane u Poreču bila je još i Dubrovkinja Klara Mitrović, međunarodni sudac sa znakom IJF-a, svjetske judo federacije. Krajem 2013. godine Mitrović je stekla zvanje kontinentalnog suca, a 2017. postala prva hrvatska sutkinja s A licencom svjetske judo organizacije. Europsko juniorsko prvenstvo u Poreču bilo je treće prvenstvo Europe na kojem je do danas sudila. Mitrović je jedna od najuspješnijih dubrovačkih judašica, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., višestruka državna prvakinja, a poslije osvajačica medalja na veteranskim svjetskim i europskim prvenstvima.

image
Klara Mitrović, međunarodni judo sudac foto: Tonči Vlašić
26. travanj 2024 05:01