StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Dvoje članova Kakata kolo prije kraja osiguralo naslove ukupnih pobjednika Dalmatinske lige, a nadomak tom istom uspjehu su još...

Piše Tonči Vlašić
5. listopada 2022. - 12:10
Karate klub Kakato na 3. kolu Dalmatinske lige - gornji red, s lijeva: Marko Radivojević, Zara Hadžović, Dali Macanović, Leon Obad, Noa Hai Čupić, Iris Solomun i Filip Bjelica, donji red: Leo Macanović, Arnela Ovčina, Željo Perković, Marta Bjelica, Milka  Maria Varela i Eva Šanje

Šest zlatnih, dvije srebrne te pet brončanih medalja osvojili su članovi Karate kluba Kakato na turniru 3. kola Dalmatinske lige, koje se održalo u Šibeniku, a koje je okupilo 489 natjecatelja iz 22 kluba.

- Nastupili smo s dvanaest natjecatelja. U katama smo osvojili devet medalja, a u borbama četiri medalje – istaknuo je Željo Perković, trener dubrovačkog kluba.

Najbolji u katama bili su Arnela Ovčina u kategoriji seniorki, Dali Macanović u kategoriji mlađih kadeta, u kadetskoj konkurenciji Zara Hadžović i Marko Radivojević, u uzrastu učenice 9-8 kyu Noa Hai Čupić i Leon Obad u kategoriji učenici 7-5 kyu. Srebro je osvojio mlađi kadet Leo Macanović, a broncu Marta Bjelica u kategoriji učenice i Eva Šanje u kategoriji kadetkinje. Nastupili su još Milka Maria Varela, Iris Solomun i Filip Bjelica, koji su ovaj put ostali bez plasmana i novih bodova.

U borbama je Dali Macanović bio drugi u kategoriji mlađih kadeta do 41 kilogram, dok su treći bili Marta Bjelica u kategoriji učenica do 44 kilograma, Marko Radivojević u kategoriji kadeta do 63 kilograma, te Eva Šanje u kategoriji kadetkinje preko 54 kilograma.

- Arnela Ovčina je na sva tri kola ovogodišnje Dalmatinske lige osvojila prvo mjesto i 5 bodova, te s ukupno 15 bodova je osigurala naslov ukupne pobjednice. Leon Obad također. Vodeći su u poretku svoje kategorije Marko Radivojević i Dali Macanović, koji imaju po dva prva mjesta i jedno drugo, te po 13 bodova. Do ukupne pobjede mogu još Zara Hadžović, Noa Hai Čupić i Asia Vlašić, koja je zbog prehlade propustila nastup u Šibeniku, ali je bila najbolja u 1. i 2. kolu. Ukupno 14 naših natjecatelja je osvajalo bodove u katama do danas, u protekle tri kola, a njih petero i u borbama. Ponosni smo na činjenicu da su sa u finalu 3. kola u kategoriji mlađi kadeti kate, koja je okupila devet natjecatelja, bila dva naša člana, Dali Macanović i Leo Macanović – rekao je Perković.

Posljednje 4. kolo Dalmatinske lige održat će se u Zadru.

- Još nije potvrđeno kad smo u Zadru. Što se nas tiče, ovaj vikend smo na dva međunarodna turnira, prvo u subotu u Mostaru, a dan poslije u Splitu. Nadam se kako ćemo opet imati lijepe rezultate – poželio je trener Kakata.

06. svibanj 2024 03:08