StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Dario Marinović opet pogodio u najjačoj ligi svijeta, njegova Jimbee Cartagena nastavila svoj niz u prvenstvu, i onaj lijepi, i onaj ružni...

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2022. - 22:24

Dario Marinović je bio strijelac za Jimbee Cartagenu, koja je u zaostaloj utakmici 16. kola španjolskog prvenstva osvojila bod kod Cordobe (4:4), te je treća s 35 bodova. Uspješniji su samo lider Barcelona, koja ima pet bodova više, 42, te Valdepenas, koji je drugi s 37 bodova. Puno je još do kraja, još se ima odigrati dvanaest kola prije nego osam najboljih krene u završni boj za prvaka, doigravanje. Trenutno se pet sastava, od drugog do šestog mjesta, natiskalo u pet bodova.

Marinović je svojim sedmim pogotkom ove sezone otvorio utakmicu kod Cordobe, Jimbee Cartagena je od 6. minute vodila pogotkom hrvatskog reprezentativca iz Mokošice s 1:0. Domaćin je u 19. minuti izjednačio na 1:1. U nastavku, u 25. minuti, nova prednost gostiju, a zatim preokret, u 26. i 27. minuti radovao se domaćin, koji je nakon vodstva 3:2 ostao s igračem manje, ali tu priliku nije iskoristila Jimbee Cartagena, koja je u 36. minuti izjednačila, a u posljednjoj minuti povela s 4:3. Domaćin je zaigrao na sve ili ništa, te uspio i on doći do četvrtog pogotka. 

Iako su kod Cordobe poveli s 4:3 u posljednjoj minuti, Marinoviću i ekipi se u zadnje vrijeme smrkne u zadnjoj minuti. U prethodnoj prvenstvenoj utakmici su odigrali 2:2 kod Ribere Navarra. Domaćin je izjednačio pogotkom u posljednjoj, 40. minuti. U posljednje četiri prvenstvene utakmice Marinović i ekipa su izborili pobjedu i tri remija. Prvi od ta tri remija Jimbee Cartagena je odigrala 26. veljače kod kuće protiv Zaragoze, 5:5, i to je u posljednju, 40. minutu ušla s vodstvom 5:3!

Marinović i ekipa šest utakmica za redom ne znaju za poraz u prvenstvu, dvije pobjede i četiri remija je učinak. Niz bez poraza počeli su kod lidera, Barcelone, odigravši 2:2 u Blau Grani. Marinović je i tad pogodio za 1:0, pogodio je i protiv Zaragoze, tad za 4:0 (5:5 na kraju). Ide ga u posljednje vrijeme...

09. svibanj 2024 23:09