StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

BRAĆA ULAZE U RING Maro Perak otkrio: Ponosan sam zbog...

11. studenog 2016. - 23:03

Kristijan i Maro Perak će u ring. Mlađi brat, 33-godišnji Kristijan već za sedam dana. Putuje u Moskvu gdje će se na M-1 priredbi boriti protiv Azerbajdžanca Talekha Nadzhafzadea. Kristijanu će to biti četrnaesta profesionalna borba. U proteklih trinaest ostvario je devet pobjeda, tri poraza dok je jedan borba završila bez pobjednika. S druge strane Nadzhafzadea j do sada imao četiri profesionalne borbe: tri je dobio, a jednu izgubio. Poraz je upisao u svom debiju.

Mlađi Perak je zadnju borbu imao ovog ljeta na priredbi Cox Fight Night gdje je bio uspješan protiv Mađara Toroka Arpada. Njemu će nastup u Moskvi 18. studenoga biti četvrti nastup na priredbama M1 organizacije.

Mara Peraka čeka nastup na Noći prvaka u zagrebačkoj Areni 17. prosinca, priredbi FFC-a gdje je u čak deset od jedanaest borbi ulog pojas. Najuspješniji član dubrovačkog Gladiatora borit će se protiv 25-godišnjeg Jeremyja Kimballa iz SAD-a u kategoriji do 93 kilograma. Kimball u karijeri imao 18 borbi od kojih je dobio 13. neporažen je zadnje dvije godine. Maro ima iza sebe 14 borbi više od svog suparnika, a u te 32 profesionalne borbe ostvario je čak 25 pobjeda. Zadnje dvije borbe Maro je dobio, prije toga izgubio tri, sve tri na M1 priredbama gdje je njegova borba bila borba večeri (Poljak Marcin Tybura, Estonac Denis Smoldarev i Rus Viktor Nemkov).

- Znaš, kad ti netko kaže kako ćeš imati priliku boriti se na jednoj tako velikoj priredbi o čemu ti sanjaš cijelo vrijeme, za što treniraš, i bez obzira što si u tom trenutku ozlijeđen, kažeš: 'Da, borit ću se'. Niti jedan borac nema straha ući u ring, tko ima, taj nema izgleda za uspjeh, osuđen je na poraz, ali postoji strah da ako odbiješ, a pogotovo kad otkažeš borbu u zadnji tren, da više nećeš dobiti priliku - rekao je Maro Perak te nastavio:

- Zato ulaziš u borbu ozlijeđen ili nedovoljno spreman. Ne slušaš sve one koji ti govore kako nije dobro u takvom stanju boriti se. Na kraju ti se dogodi da izgubiš jer si bio ozlijeđen ili nedovoljno spreman za borbu jer nisi zbog problema mogao odraditi pripreme kako si planirao. Ali, to što sam znao stisnuti zube i ući ozlijeđen, ili što nedovoljno spreman nisam otkazao u zadnji tren, organizatori M1 priredbi su znali cijeniti. I to nije bio slučaj samo kad sam ja u pitanju.

Čak četvorica boraca iz Gladiatora su dobila priliku nastupati na priredbama M1 organizacije, boriti se s najboljima.

- Stoji, nismo imali previše uspjeha u ringu, ali činjenica da smo došli u priliku boriti se u jednoj od najjačih svjetskih organizacija, to je već uspjeh. Kad smo počeli nastupati, ja sam počeo prije deset i više godina, bili smo presretni kad bi ostvarili uspjeh na nekim lokalnim priredbama. Svaka nova pobjeda nas je vodila korak naprijed. Suparnici su u idućim borbama bili sve bolji i bolji. Zatim, kad smo počeli nastupati bili smo predborba, ha, gledatelji još nisu ni počeli ulaziti u dvoranu, a sad nastupamo u borbama večeri, borimo se za pojas, nastupamo u borbama koje izravno prenosi nacionalna televizija. Ne moram vam govoriti što znači kad program ruske državne televizije prenosi priredbu, kad emitira prije borbe priču o tebi, kad se dio te priče snimi u tvom Gradu, u prostorijama u kojima treniraš. Pazite, postoje neke bogatije i veće europske države, gdje se dosta ulaže, koje su u nekoliko zadnjih godina imala dvojicu, trojicu svojih boraca na M1 priredbama, a nas je četvero iz jednog kluba, koji smo u zadnjih par godina nastupali. Da, četvorica iz jednog kluba, iz Gladiatora, Antun Račić, Ante Delija, Kristijan Perak i ja. Ponosan sam zbog toga, samo ta činjenica govori kako smo uspjeli. Naravno, sad kad smo tu, kad smo došli do toga, nećemo se zadovoljiti da smo samo sudionici priredbe. Isto sad vrijedi i za FFC, organizaciju koja se probila u vrh, koja okuplja također najbolje sa svih strana svijeta. Dobio sam priliku boriti se za pojas. Sve sam podredio pripremama za tu borbu, koja je za mjesec dana u zagrebačkoj Areni. Ukoliko budem uspješan, dobijem Amerikanca, očekujem kako ću dobiti priliku boriti se i u Americi, točnije, Las Vegasu gdje bi FFC trebao organizirati nekoliko priredbi. Isto vrijedi i za Kristijana. Naporno je radio za borbu u Moskvi. Spreman je. Uz to sad ima i iskustva – naglasio je Maro Perak.

19. travanj 2024 16:20