StoryEditorOCM
OstaloTUŽNA VIJEST

Boćari Hajduka, i ne samo oni, sa suzom u oku jer nema više njihovog Damira Ilića: ‘S ponosom i zahvalnošću što si nam dao cijeloga sebe, znaj da te nikada nećemo zaboraviti!‘

Piše Tonči Vlašić
22. prosinca 2022. - 23:51

Nema više Damira Ilića.

U 48. godini života napustio nas je član Boćarskog kluba Hajduk Rašica, najboljeg sastava drugog razreda, južne skupine Prve hrvatske lige. Skupa s ostalima sanjao je plasman u najveći rang. Već nakon nekoliko kola nove sezone dubrovački sastav je dokazao kako nema boljeg, kako je opravdano favorit drugog razreda. Damir, Dačo, kako su ga od milja zvali, svojim je igrama bio jedan od razloga što je to bilo tako.

Pojedinac, par, trojka, sve je igrao, što god je trebalo. Preskakao je samo ‘gume‘, ali otvarao je i zatvarao utakmice, uvijek je u prvom i trećem krugu bio na terenu.

Sa svojima je dobio svih pet utakmica (n)ove sezone. Zadnju pobjedu je ostvario u subotu, 10. prosinca, u Srebrenom protiv do tad neporažene Župe dubrovačke, a jutro nakon pobjede u (susjedskom) derbiju, što je uz boće najviše volio u slobodno vrijeme, otišao je ribat. Kao i uvijek, podno Konavoskih stijena.

Nažalost, bio je tamo sam tog tmurnog jutra. Potraga je krenula istog dana. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno jedanaest dana poslije.

Tužna je danas prije svega njegova obitelj, zatim prijatelji, brojni sportaši, cijela velika boćarska obitelj, ne samo njegov Hajduk Rašica. 

- U ovim najtežim trenucima kada se rastajemo od našeg prijatelja, dopredsjednika, suigrača i voditelja Damira Ilića, želimo zahvaliti svim dobrim ljudima koji su izrazili sućut obitelji Ilić i našem klubu. S ponosom i zahvalnošću što si nam dao cijeloga sebe, znaj da te nikada nećemo zaboraviti. Sve naše buduće uspjehe posvećujemo Tebi i tvojoj obitelji - napisao je Boćarski klub Hajduk Rašica.

image

Uoči početka sezone 2022./23. - Boćarski klub Hajduk (Damir Ilić u prvom redu, u sredini). Slikali su se za klupski kalendar. Tuga je sad golema...

Tonči Vlašić/

Posljednji ispraćaj Damira Ilića bit će u petak, 23. prosinca, u 14 sati na groblju Sniježne Gospe u Vidu.

Počivao u miru Božjem.

02. svibanj 2024 21:03