StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Bez pobjednika protiv domaćina u Rabatu, Primić branio, Kuraja asistirao, kakav pogodak kapetana!

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2023. - 05:11
Hrvatska malonogometna reprezentacija, koja je bila uspješna u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (Zoran Primić i Marko Kuraja, prvi s lijeva)Željko Hajdinjak/Cropix

Maroko je osma reprezentacija svijeta po FIFA rankingu. Naši su na 15. mjestu. Maroko je domaćin prijateljskog turnira u Rabatu, Hrvatska je oslabljena stigla u goste, između ostalog i bez Daria Marinovića. Na kraju 3:3. Domaćin je otvorio utakmicu vodstvom 2:0, Hrvatska je s tri pogotka u nizu preokrenula te otišla s rezultatom 3:2 na odmor. U nastavu samo jedan pogodak, i to domaćina pet minuta prije kraja.

Dubrovčanin Zoran Primić je bio opet na vratima Hrvatske. U nekoliko navrata je izašao kao pobjednik, zaslužio palac gore za svoj nastup. Kapetan Franco Jelovčić je postigao prva dva pogotka za Hrvatsku, prvi u 11., a u 16. minuti drugi, koji je prava majstorija. Kako je samo prevario svog čuvara na 7,8 metara, a zatim prebacio obranu Maroka, vratara i još jednog igrača, te poslao loptu u mrežu. Treći pogodak potpisao je David Mataja nakon što mu je asistirao Župljanin Marko Kuraja, koji je bio na parketu kad smo postigli sva tri pogotka.

HRVATSKA NA TURNIRU U MAROKU

IgračiZoran Primić (Square), Niko Vukmir (Pula), Kristian Čekol (Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Toni Jelavić (Novo vrijeme), Mateo Mužar (Dinamo), Franco Jelovčić (Sporting Anderlecht), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Jurlina (Olmissum), Kristijan Postružin (Dinamo), David Mataja (Pula), Marko Kuraja (Olmissum), Luka Pavlović (AFC Universitas), Ante Piplica (Dinamo). 

Izbornik: Marinko Mavrović

Hrvatska je u prvoj utakmice na turniru dobila Francusku s 5:4. U međuvremenu su Maroko i Francuska svladali s 3:2 odnosno 3:0 Japan, koji je u ponedjeljak, 17. travnja, zadnji suparnik našima na turniru u Rabatu.

Poredak: 1. Hrvatska 4 boda/2 utakmice (8:7), 2. Maroko 4 boda/2 utakmice (6:5), 3. Francuska 3 boda/2 utakmice (7:5), 4. Japan bez boda/2 utakmice (2:6).

Osim utakmice Hrvatska – Japan još igraju Maroko – Francuska.

28. travanj 2024 00:21