StoryEditorOCM
OstaloKONAVLJANIN IDE U TEXAS

Ante Delija doznao prvog suparnika na putu do pojasa prvaka i nagrade od milijun dolara: ‘Želja je ove godine napraviti samo jedan korak naprijed!‘

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2022. - 23:04

Kreće nova sezona PFL-a, jače lige nema. Organizatori su potvrdili: Ante Delija je opet sudionik. Prošle godine je bio u finalu teške kategorije, na korak do pojasa prvaka i nagrade od milijun dolara.

- Želja je ove godine napraviti samo jedan korak naprijed – smije se Delija ističući 'samo jedan'.

Prvo kolo nove sezone je 28. travnja. Osam od deset boraca teške kategorije iz prošle sezone je na okupu i ove. Brazilac Bruno Cappelozza brani naslov, a nova dva imena su Sam Kei iz Tonge i Brazilac Matheus Scheffel, koji je prvi suparnik Konavljaninu.

Scheffel je 29-godišnjak, ima 15 pobjeda i 7 poraza u profesionalnoj karijeri, ističe se kako je jedanaest pobjeda ostvario nokautom, dok je pet puta poražen na taj način.

- Borio se u poluteškoj kategoriji. Sad je teži, te je u teškoj kategoriji. Ovo će mu biti druga borba u teškoj kategoriji – dodao je Delija, koji je dvije godine stariji, te uspješniji od suparnika na startu nove sezone u PFL-u. Njegov profesionalni skor je 19 pobjeda i 5 poraza, i ne samo to, imao je dosta poznatije suparnike.

- Nema, nema tu slabog borca. Ne bi Scheffela izabrali među deset da nema kvalitetu. Nema lakog meča.

Borit će se u Texasu, nedaleko od Dallasa, u Arlingtonu.

- Sustav je isti. Dva kola skupljamo bodove. Četvorica koja skupe najviše idu u polufinale.

Pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj rundi pet, a u trećoj rundi četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda...

- Treba imati i sreće. Možeš dobiti obje borbe sudačkom odlukom, a ne vidjet polufinale, a možeš dobiti jednu borbu nokautom u prvoj rundi, drugu izgubiti, te se naći na kraju među četiri najbolja. Ovisi i o drugim rezultatima. Pripremam se već duže vrijeme za borbu. Bio sam već u Americi, radio u kampu. Sad sam u Zagrebu. Također se odlično radi. U Ameriku trener Stipe Drviš i ja idemo 23. travnja, pet dana prije borbe. Hoće li ići i Mirko Filipović, još se ne zna. Bilo bi super kad bi i on bio s nama – naglasio je Delija.

03. svibanj 2024 16:30