StoryEditorOCM
OstaloHALO, ITALIJA

Ante Daničić nakon novog pogotka i pobjede u Italiji: ‘Nadam se kako ćemo uspjeti izboriti doigravanje, kako ću tome doprinijeti s još kojim pogotkom‘

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2022. - 12:50

L84 'ubije' Olimpus Romu kolo prije kod kuće. Sastav koji se bori za ostanak slavio je sa 7:2, vodio je čak 7:0 protiv kandidata za naslov prvaka Italije. Nakon toga kod L84 ide Ante Daničić sa svojim Sandro Abate Avellinom. Pobjeda Daničića i ekipe s tim što je konačnih 2:0 svojim drugim ovosezonskim pogotkom potpisao baš 35-godišnji Dubrovčanin.

- Rijetko se dogodi da ne primite pogodak, da s dva uzmete pobjedu u gostima. Ali, odigrali smo baš dobro u obrani - istaknuo je Daničić. 

Sandro Abate Avellino je deveti s 24 boda u talijanskom prvenstvu, osam najboljih će u doigravanje za prvaka.. Vodi Padova s 40 bodova, Pesaro je drugi s 36, Olimpus Roma ima 32 i utakmicu manje...  Catania je osma s 25 bodova, Pescara, koja je idući suparnik Daničiću i ekipi dva boda više, peta Matera i šesta Aniene imaju po 28 bodova s tim što Matera ima utakmicu manje, ali i Avellino ima zaostatke, i to dvije utakmice (prva je kod Came Dosson, a druga kod Olimpus Rome).

- Sa tih šest bodova smo peti, ha... Bilo bi lijepo, ali Came Dosson, tu igra Josip Suton, bori se za ostanak, Roma za vrh, treća je, lovi Pesaro, koji je drugi sa četiri boda više, ali i utakmicom više. Dakle, oba zaostatka su nam teška.

image
Ante Daničić (bijeli dres)
Paola Libralato

Kolo prije pobjede kod L84 kod kuće je Sandro Abate Avellino odigrao 1:1 s fenjerašem, Lido di Ostiom.

- Lido di Ostia igra sve bolje, kolo prije je dobila Pescaru kod kuće, prije toga je ona dobila L84 u gostima, i to s 8:3. Mi smo s druge strane uoči te utakmice bili bez utakmice dva mjeseca, zatim zbog korone u našim redovima nismo trenirali deset dana uoči utakmice. Bilo nam je najvažnije ne izgubiti, nastaviti naš pozitivan niz. Pet utakmica smo bez poraza, dobili smo četiri od pet zadnjih utakmica.

Gosti Pescare su u subotu, tri dana poslije će Daničić kod Sutona odraditi jedan od dva zaostatka.

- Nadam se kako ćemo uspjeti izboriti doigravanje, kako ću tome doprinijeti s još kojim pogotkom.

02. svibanj 2024 09:18