StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Zlatko Dalić: ‘Posvećujem ovu pobjedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. To je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe, ovo je za vas!‘

Piše Tonči Vlašić
17. prosinca 2022. - 18:36
Doha, Katar, 091222. Education City Stadium. FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Utakmica cetvrtfinala Hrvatska - Brazil. Na fotografiji: slavlje, Hrvatska usla u polufinale Svjetskog prvenstava, Zlatko Dalic.Tom Dubravec/Cropix

Ono što je bio Brazil to je sada Hrvatska! - i dok se pjevalo na Khalifa stadionu nakon pobjede protiv Maroka, te osvajanja brončane medalje, Zlatko Dalić je stao pred mikrofon. 

- Medalja za hrvatski narod, za sve one koji nas prate i vole i navijaju za nas po cijelom svijetu. Dva prvenstva, dvije medalje, nešto fantastično. Velika čestitka mojim igračima. I na kraju, posvećujem ovu pobjedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. To je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe, ovo je za vas, vi ste sve počeli - kazao je hrvatski izbornik.

- Malo tko je očekivao, osamnaest novih igrača u odnosu na Rusiju, četvorica iz HNL-a da počinju utakmice, ali dečkima svaka čast, na trudu i svemu što su dali za ovaj dres. Ovo je zlatna medalja! Bronca u ovoj konkurenciji je zaista sjajna stvar - dodao je presretni Dalić.

Pod njegovim vodstvom osvojili smo srebro u Rusiji, sad broncu u Kataru. Samo po jedan poraz na oba prvenstva.

Zlatko Dalić, Zlatko Dalić - skandirali su hrvatski navijači. 

25. travanj 2024 17:50