StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK U DOHI

Kapetane velemajstore! Luka Modrić i dalje će biti srce vatreno: ‘Igranje za Hrvatsku je za mene nešto posebno i emotivno, drugačije nego sve drugo!‘

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2022. - 02:43

Zadnji je od naših prošao kroz miks zonu. Kapetan je zadnji put na Svjetskom prvenstvu. To je svima jasno, iako bi voljeli da je drugačije. Ali, nije se podvlačila crta, nije se plakalo jer ostaje Luka Modrić i dalje u dresu reprezentacije. Najmanje do završnice Lige nacija, koja je u lipnju iduće godine. 

Ali, prvo o bronci, koja mu je visjela oko vrata, toj još jednoj pobjedi koja će se pamtiti, koja je donijela novu medalju. ‘Vatreni‘ su dobili s 2:1 Maroka u utakmici za treće mjesto.

- Ovo s Marokom je bila naša jako dobra utakmica, ozbiljna, čvrsta, imali smo dosta šansi. Ne želim previše ulaziti u detalje. Najvažnije je bilo osvojiti medalju, to smo htjeli. Nije isto ići kući kao gubitnik ili kao dobitnik bez obzira što je plasman među četiri najbolja velika stvar - kaže Modrić, koji je odigrao svoju 19. utakmicu na SP-ima, a 162. u dresu ‘Vatrenih‘. Odavno je rekorder.

Dodao je još o utakmici za broncu.

- Htjeli smo pošto-poto završiti treći. Donijeti još jednu medalju Hrvatskoj. Velika stvar za nas, te za hrvatski nogomet.

Ostala je neispunjena želja - naslov svjetskog prvaka.

- Fali zlato sa svjetskog prvenstva. Nažalost. Ostaje žal jer smo bili blizu. Stvarno smo vjerovali da možemo igrati opet finale, da možemo otići do kraja, ali jednostavno nije se dogodilo. Opet, moramo biti ponosni na ovu medalju i nadam se da će u budućnosti Hrvatska osvojiti i neki trofej. Hoće li to biti Liga nacija, Euro ili Svjetsko prvenstvo. Čvrsto vjerujem u to. Zasad imamo tri medalje, nadam se da će u budućnosti doći i ona zlatnog sjaja.

image

19 utakmica na SP-u, 162 u dresu ‘Vatrenih‘, 23 pogotka, četiri SP-a i četiri Eura, najbolji igrač SP-a 2018. - dame i gospodo, Luka Modrić

Tom Dubravec/Cropix

Luka je 1. ožujka 2006. imao debi u dresu ‘Vatrenih‘ protiv Argentine u Baselu. Igrao na ukupno četiri SP-a (2006., 2014., 2018. i 2022. godine), te na isto toliko Eura (2008., 2012., 2016. i 2021.). Kakva divna vijest. Igrat će na Final fouru Lige nacija.

- Da. Rekao sam već prije: izborili smo Final four Lige nacija, te mi je želja to izgurati do kraja. Potom ćemo vidjeti.

Navijači vas žele vidjeti i na Euru 2024. godine. Razvukao je osmijeh. 

- Vidjet ćemo. Igranje za Hrvatsku je za mene nešto posebno i emotivno, drugačije nego sve drugo. Neće mi biti lako donijeti odluku, ali treba ići korak po korak, gledati kako se osjećam. Mogu li pridonijeti ekipi, na koji način. Bit će dosta detalja za odluku, ali definitivno ostajem do Lige nacija, a potom ćemo vidjeti za dalje - rekao je Modrić nakon što je Hrvatska s njim na čelu ispisala povijest, prva mala država, koja je na dva uzastopna prvenstva osvojila medalju.

Modrić, srebro iz Rusije, bronca iz Katara. Najbolji igrač SP-a u Rusiji. 

Kapetane, hvala!

image

Hrvatske je treća na SP - Mateo Kovačić, Ivan Perišić i Luka Modrić na pobjedničkom postolju nakon utakmice s Marokom za treće mjesto

Tom Dubravec/Cropix
23. travanj 2024 11:44